Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani är en startspelare, Maguire är en mogen ledare

Manchester United Training Session

Matcherna duggar tätt för tillfället och imorgon kväll har Manchester United fördel av 30 timmar mer vila när Wolverhampton Wanderers gästar Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer har snackat med media inför matchen.

Managern pratar bland annat om Harry Maguire, Edinson Cavani och Luke Shaw.

Förutom presskonferensen använder vi gårdagens träning som nyhetskälla, med positivt besked gällande Aaron Wan-Bissaka.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer har snackat med media inför morgondagens match. Värt att notera är att presskonferensen hölls redan i lördags, direkt efter matchen mot Leicester. Men det som sades då har legat under embargo tills nu. (Detta tillvägagångssätt är, åtminstone för United, standard under jul- och nyårsperioden.)

Segern mot Leeds ger United självförtroende inför nästkommande hemmamatch.

Spelschemat: Wolves får kortare vila men motståndaren hade å andra sidan inte någon veckomatch.

Om truppen: ”Under den här perioden, under den här säsongen, måste alla bidra.” United har kunnat använda många spelare den senaste tiden och Solskjaer hoppas att United ska kunna dra nytta av det.

Om Harry Maguire: ”Harry är en stark karaktär och en väldigt bra spelare. Han vill aldrig vila. Vi kan ser mer och mer mognad och ledarskap från Harry varje match.”

Om Edinson Cavani: ”Han är definitivt en startspelare. Du kan inte klassa spelare av den kvaliteten som något annat. Vi har många startspelare, fler än elva startspelare. Han kommer förmodligen starta fler matcher än han inte startar.”

Om Cavanis kontrakt: Solskjaer säger att det ser ut som att Cavani har några år kvar i kroppen. Uruguayanen har kontrakt över den här säsongen med ett optionsår.

På en direkt fråga om United kommer att förlänga Cavanis kontrakt svarar Solskjaer: ”Jag skulle inte skulle säga något annat, nej.”

Om Luke Shaw: ”Jag har jobbat med Luke i ett par säsonger nu och han är en väldigt talangfull pojke som jag fortfarande vill pusha vidare.” Vänsterbacken förstår sitt offensiva och defensiva ansvar bättre nu än tidigare.

Presskonferensen i sin helhet går att se på Uniteds hemsida.

Wan-Bissaka tillbaka i träning

Manchester United har släppt några bilder från söndagens träning. Det vi framför allt tar med oss därifrån är att Aaron Wan-Bissaka till synes deltog obehindrat. Således har vi anledning att hoppas att Wan-Bissaka kan vara tillgänglig för spel mot Wolves imorgon.

Manchester United Training Session
Efter ett par matchers skadefrånvaro var Aaron Wan-Bissaka tillbaka i träning igår.

Att Wan-Bissaka klarar av att träna betyder emellertid inte nödvändigtvis att han är tillgänglig för spel. Vi får vänta och se.

Victor Lindelöf, som klev av skadad mot Leicester, syns däremot inte till på bilderna från träningen. Sannolikheten för att den svenska mittbacken ska vara tillgänglig imorgon får därmed anses vara liten.

Värt att notera från träningen är annars att ungdomsspelarna Ethan Laird, Will Fish, Anthony Elanga och Shola Shoretire alla deltog.