Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani vill stanna, straffas inte för Minaincident; Chelsea jagar Caicedo

Southampton v Manchester United - Premier League

I dagens nyhetssvep fokuserar vi framför allt på Edinson Cavani. Dels handlar det om hans framtid i Manchester United och dels om hans disciplinära status.

Utöver det så har vi senaste nytt om Moisés Caicedo och dessutom information om ligacupens semifinal.

Cavani villig att förlänga

På presskonferensen inför kvällens match mot Wolves antydde Ole Gunnar Solskjaer att Edinson Cavanis kontrakt kommer att förlängas. Över på Times rapporterar Paul Hirst att uruguayanen är villig att stanna i United, förutsatt att han fortfarande ingår i Solskjaers planer för a-laget.

Hirst menar att Cavani ska ha blivit imponerad av hur United har hjälpt honom att komma till rätta med livet i England.

…blir inte straffad för incidenten med Mina

I samma Timesartikel rapporterar Hirst att Cavani inte kommer att straffas för incidenten med Yerry Mina i förra veckans kvartsfinal i ligacupen. Mina och Cavani hamnade i ett mindre bråk och Cavani tryckte ner Mina till marken. Domaren Andrew Madley skrev emellertid i sin rapport till FA att han hade sett incidenten, varför Cavani inte kan straffas i efterhand.

Även James Ducker på Telegraph noterar att Cavani går ostraffad för den incidenten.

Anfallaren riskerar fortfarande avstängning för ett inlägg på sociala medier efter segern mot Southampton. Cavani ska svara på FA:s anklagan om olämpligt uppträdande senast på måndag. Om Cavani döms som skyldig väntar en avstängning om minst tre matcher.

Cavani fick komma till tals redan före anklagan och enligt Ducker var Cavanis förklaring då att vännen som han skrev meddelandet till har ”Negrito” som smeknamn. Vännen ska även kalla sin egen son så.

Medan uttrycket har rasistiska konnotationer i England är det desto vanligare i Sydamerika, där det ofta används med tillgivenhet. Detta har även medfört anklagelser mot FA om kulturell rasism mot sydamerikaner. Den danska lektorn Andreas Beck Holm har anmält FA till Kick It Out. Även José Luis Moure på La Academia Argentina de Letras har kommit till Cavanis försvar.

Chelsea visar intresse för Caicedo

Manchester Uniteds omedelbara intresse för Moisés Caicedo tycks ha svalnat. Istället rapporteras det nu från Ecuador att Chelsea visar intresse för mittfältaren.

Det kan noteras att rapporterna om Caicedo primärt har kommit från Ecuador. Här i Mussborgen har vi tämligen dålig koll på vilka ecuadorianska journalister som är pålitliga och vilka som svingar fritt, så rapporterna får tills vidare tas med några nypor salt.

Walk over-seger utesluten för United

Gårdagens Premier League-match mellan Everton och Manchester city blev uppskjuten efter covidutbrott i city. Av detta följer att det även blir tveksamt om citys nästkommande matcher kan spelas. På söndag ska de möta Chelsea och den 6 januari är det Manchesterderby i ligacupens semifinal.

Tidigare under säsongen tvingades Leyton Orient lämna walk over när de inte kunde spela mot Tottenham i ligacupens tredje omgång. Om city inte kan spela mot United på onsdag nästa vecka kommer de emellertid inte tvingas lämna walk over. Regelverket som tvingade Leyton Orient att lämna walk over gällde nämligen bara till och med omgång 4.

Regelverket för omgång 5 (kvartsfinalerna) och semifinalerna dikterar att rimliga insatser ska göras för att spela en uppskjuten match vid tidigaste möjliga tillfälle. Bara om detta inte går att lösa tvingas klubben som inte kunde spela lämna walk over. Med finalen framflyttad till den 25 april ska det rimligen gå att hitta ett nytt datum för en framflyttad semifinal.

Men per nu gäller fortfarande att semifinalen ska spelas den 6 januari.