Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1-0

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Manchester United bärgade en synnerligen viktig trepoängare när Wolverhampton gästade ett kylslaget Old Trafford på tisdagskvällen. Marcus Rashfords sena segermål gav United häng på Liverpool. 

Ingen Victor Lindelöf i truppen och Anthony Martial på bänken. Det var det mest notabla när Ole Gunnar Solskjaer tog ut laget till tisdagskvällens hemmamöte med Wolverhampton. Manchester United behövde tre poäng efter det sena tappet mot Leicester på annandagen och för att ta chansen i toppen av tabellen när Chelsea kryssade under måndagen. Tre poäng blev det också, om än inte efter någon spelmässigt övertygande insats.

United skapade fruktansvärt lite framåt och hade före segermålet kom endast mäktat med två avslut på mål. Wolverhampton backade som väntat hem med större delen av laget, drog ned på tempot och stängde ytor. Ändå borde United ha kunnat lirka upp motståndet tidigare och mer effektivt. Hade United satt ens lite mer fart på bollen och tvingat upp motståndarna ur skyttegraven framför det egna straffområdet kunde det ha sett annorlunda ut. De orangeklädda gästerna tröttnade markant i andra och utdelningen kom, men det ska inte krävas ett mål på stopptid för att besegra en motståndare som den här.

Segern innebär att United får fira nyår som serietvåa. Tabellen haltar dock betänkligt och med tanke på ryktena om ett uppehåll för fotbollen i januari på grund av coronasituationen på de brittiska öarna kan vi få se många vändningar innan vi lagt årets första månad bakom oss.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gör ju inte direkt några monstruösa räddningar och när han väl får töja på sig riktigt ordentligt fick assisterande domaren höra att det var offside. Står dock för en stabil insats och visar prov på snabba reflexer ett par gånger. Påsprungen av Traore i andra. Förhoppningsvis inget värre.

Aaron Wan-Bissaka: 5,5

Tillbaka, men utan att för den skull uppträda särdeles förtroendeingivande. Att Wan-Bissaka inte är särdeles bra offensivt vet vi, men att hans inlägg knappt når förste försvarsspelare som kommer för att täcka är något nytt.

Eric Bailly: 6

Fullgod vikarie för Victor Lindelöf idag. En Bailly i form och med skallen i balans är en mycket bra truppspelare för United. Känns för en gångs skull rätt lugn i brytningarna och gör det enkelt. Täcker upp för Harry då det behövs.

Harry Maguire: 6

Står rätt, är stabil och gör jobbet. Tvingas till ett par maxlöpningar i första när motståndarna ställer om och vi får väl vara rätt tacksamma över att det inte gick fortare än det gick. En blunder som kunde ha blivit dyrbar i första.

Alex Telles: 6

Utbytt 46′. Klev av i paus och även om Shaw inte var dålig då han kom in kändes det kanske inte som det mest nödvändiga bytet. Har inte jättemycket att göra defensivt men fyller på betydligt bättre än kollegan på andra kanten.

Nemanja Matic: 6,5

Tog plats i elvan i en match som skulle visa sig passa honom. Tempot var så pass lågt att Matic, speciellt efter paus, inte hade några som helst problem att kontrollera spelet på mitten. Agerar lugnt och följsamt och städar det som behöver städas.

Paul Pogba: 7

Något högt betyg? Kanske. Men. Paul Pogba visar stundom prov på sina oerhört fina fötter, sin spelförståelse och sin smartness. Vrider, vänder och hittar passningsalternativ. Kliver också upp ett snäpp i banan från sin utgångsposition och är då ett reellt hot. Borde testa skott oftare.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 64′. Inte alls Greenwoods dag eller motstånd. Om det här var en match som passade Matic var det tvärtom för Greenwood. Stötte konstant på patrull och valde det enkla, sämre, alternativet framom att utmana.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 90+5′. 1 assist. Borde kanske ha gjort mål i första. Känns smått frustrerad och smått trött (undra på) och utgör inte den där stora skillnaden idag. Nöter dock på och får till sist en assist på segermålet.

Marcus Rashford: 7

1 mål. Varnad. En annan spelare som väl egentligen borde få vila. Tar ett dumt gult kort i första och trodde kanske att det var han som skulle få kliva av när Martial klev på. Blev kvar och gör segermålet, om än något turligt. Helheten bra, målet viktigt.

Edinson Cavani: 5,5

Kvar på planen hela matchen, och det berodde nog mestadels på att Mason Greenwood var sämre. Inte enbart Cavanis fel att han blir så ensam som han blir, men stundom känns det som om han gör sig för svår att nå. Fick ett mål bortdömd för offside.

Luke Shaw: 6

Inbytt 46′. Byter av Telles i paus och är bra. Går framåt och fyller på.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt 64′. Byter av Greenwood men bidrar inte med någon direkt boost.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 90+5. Spelade för kort tid för att betygsättas.