Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Titelracet börjar i mars

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Manchester Uniteds 1-0-seger mot Wolverhampton i 2020 års sista match betyder att Ole Gunnar Solskjaers mannar firar nyår som serietvåa. På presskonferensen efter matchen diskuterade Solskjaer självförtroende, mental styrka och när titelracet verkligen börjar. 

1-0 mot Wolverhampton på tisdagskvällen gav United en skjuts uppåt i tabellen inför nyår. Spelmässigt var det, återigen, inte mycket att skriva hem om men United malde till sist ner motståndarna och fin in ett något turligt segermål.

Mer från matchen:

Solskjaers presskonferens

  • Ett fantastiskt resultat och en fantastisk attityd. United hade lite tur men förtjänade också turen man hade när Rashfords avslut styrdes in i mål. Ett bra sätt att avsluta året och få den mentala boosten man nu fick efter ett antal jämna matcher mot Wolves.
  • Bruno Fernandes gjorde inte sin bästa match, men det bottnar också i motståndet som bevakar spelarna på ett annat sätt än andra lag. Han söker alltid passningarna och alternativen och till sist lyckades det.
  • Manchester United är ett bättre lag idag än man var mot Wolverhampton när Bruno Fernandes debuterade. Man är bättre både mentalt och fysiskt, något som bottnar i resultat och spelarna United ställer ut på planen.
  • Taktiskt valde United att skicka Paul Pogba högre upp i banan och hålla kvar Marcus Rashford för att bibehålla bredden. Även Anthony Martial gjorde skillnad.
  • Lätt att ha medlidande med Wolverhampton som bara fick en dags vila mellan matcherna nu. Inte rätt mot något lag eller någon spelare. United hade det bättre läget nu, men det jämnar ut sig senare.
  • Solskjaer har inte funderat på någon form av uppehåll på grund av coronan. United och spelarna som sådana har varit bra på att följa de protokoll som getts. Frågan är när säsongen ska avslutas om man tar en paus nu.
  • Det finns inget titelrace 15 matcher in i säsonen. Man kan tappa möjligheten att vara med i racet under de första tio matcherna, men det behöver spelas uppemot 30 innan man kan börja prata om ett titelrace. I mars-april kan man börja diskutera racet. Spelarna har tron på att man kan gå hela vägen och blir bättre och bättre. United kan slå alla lag, borta som hemma.

Höjdpunkter

Övriga rekationer