Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Publikfritt och uppskjutet men Premier League fortsätter; Koundé, Grealish, Aarons

Det är Sir Alex Fergusons födelsedag. Eller nyårsafton, som vi brukar säga här i Mussborgen (eller om det är tvärtom, nu blev jag osäker, men nej, Fergusons födelsedag måste vara det som alla känner till). Det betyder att transferfönstret snart ska öppna och ryktessvängen har tagit fart igen.

Dagens ryktessvep diskuterar Jules Koundé, Max Aarons, Moisés Caicedo, Jack Grealish och Tim Fosu-Mensah.

Annars fick vi igår ännu en uppskjuten Premier League-match och myndigheterna beslutade att ingen i ligan längre ska få ha publik. Ligan har emellertid inga planer på någon paus.

Publikfritt och uppskjutet men ligan fortsätter

Gårdagens Premier League-match mellan Tottenham och Fulham blev uppskjuten efter covidutbrott i Fulham. Ligan har emellertid inga planer på någon paus, detta bekräftas i ett officiellt uttalande.

”Premier League har inte diskuterat att pausa säsongen och har inga planer på att göra så. Ligan är fortsatt säker på sina covid-19-protokoll för att möjliggöra att matcherna spelas som schemalagt och dessa protokoll har regeringens fulla stöd.”

Det blir emellertid utan publik även i Liverpool efter årsskiftet. Igår presenterades uppdaterade covidnivåer i England och då rasade även Liverpool till nivå 3, där publik inte tillåts. Därmed blir det mest största sannolikhet ingen publik på plats när United möter Liverpool på Anfield den 17 januari.

För Manchester blev det ånyo ett dystert besked. Staden placeras nu i nivå 4, nivån som inte ens fanns när nivåsystemet introducerades i höstas. Därmed kan vi konstatera att det tyvärr dröjer innan United får spela hemmamatcher inför publik.

United intresserade av Koundé

Manchester United ska ha placerat Sevillas mittback Jules Koundé på en fem spelare lång kortlista. Sevilla ska i somras ha nobbat ett bud från Manchester city men nu menar Mundo Deportivo (på engelska hos Football Espana) att en flytt till den röda Manchesterklubben kan vara aktuell.

Grealish fortfarande på önskelistan

Jack Grealish gör succé i Aston Villa och enligt Angelo Mangiante ska United ha engelsmannen på önskelistan inför nästa säsong.

Aarons på radarn, Caicedo är Uniteds beslut

Fabrizio Romano menar att United har fått upp ögonen för Norwichs högerback Max Aarons. Någon övergång ska emellertid inte vara nära förestående. Romano skriver samtidigt att Moisés Caicedo är Uniteds spelare om klubben vill. Hittills ska United emellertid inte ha bestämt sig.

Nytt kontrakt till Fosu-Mensah

Som vi rapporterade igår kopplas Tim Fosu-Mensah samman med ett klubbyte. Enligt Sky Sports har United emellertid erbjudit försvararen ett nytt kontrakt på tre och ett halvt år. Fosu-Mensahs nuvarande avtal löper ut i sommar och han sägs nu överväga sina alternativ.

Grattis, Steve Bruce!

Steve Bruce: A wonderful servant to Manchester United

Grattis, Sir Alex Ferguson!

Det finns legender (som Steve Bruce). Så finns det LEGENDER (som George Best och Eric Cantona). Vidare finns det de som är så stora att orden inte längre räcker till (som Sir Bobby Charlton och Ryan Giggs). Slutligen finns det den som är ännu större än så. Denne är Sir Alex Ferguson. Den allra största. Punkt och slut.

Idag fyller vår Boss 79 år. Vi gratulerar!