Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik december 2020

Manchester United v Manchester City - Premier League

2020 är slut, och med det har också ytterligare en månad passerat. Hela nio matcher spelade United under december, med två förluster (båda i Champions League), två oavgjorda och fem vinster som facit. Så här presterade Unitedspelarna.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september här, oktober här och november här.

Speltid

Endast en spelare stod med i Ole Gunnar Solskjaers startuppställning samtliga nio gånger, och den spelaren blev aldrig heller utbytt utan spelade samtliga 810 minuter. Ja, vi pratar givetvis om Harry Maguire, som för andra månaden i rad spelade varje minut.

Ytterligare två spelare medverkade i samtliga matcher, men inte från start. Dessa var Bruno Fernandes med åtta starter och ett inhopp, och Marcus Rashford med sju starter och två inhopp. På målvaktssidan startade David de Gea sex gånger mot Dean Hendersons tre, ett fall framåt för Henderson som i november bara fick en start mot De Geas fem.

24 spelare fick speltid under månaden. I botten av speltidslistan bland spelare som faktiskt fick speltid? Odion Ighalo, som står registrerad för en stark minut.

De fem spelare som tillhör A-truppen men inte fick någon speltid alls i december är Lee Grant, Marcos Rojo, Teden Mengi, Jesse Lingard och Facundo Pellistri.

Mål och assist

Nio matcher spelade, mål gjordes i åtta av dessa, och när vi sammanfattar månaden landar United på tjugo gjorda mål. I toppen av skyttligen hittar vi mannen som aspirerar på titeln Världens bästa människa, Marcus Rashford, som gjorde sex mål och även stod för en framspelning. Hans sju poäng var dock inte flest i laget, utan mannen som gör sitt bästa för att aspirera på titeln som Världens bästa fotbollsspelare, Bruno Fernandes, gjorde fyra mål och lika många assist, alltså åtta poäng.

Vi bör också nämna Anthony Martial som visserligen ”bara” gjorde två mål, men faktiskt stod för hela fyra framspelningar. Noterbart är att Edinson Cavani faktiskt bara gjorde ett mål och en assist, vilket är samma som Victor Lindelöf.

Månadens buse

Busen under månaden får väl anses bli Fred, som med sina två gula kort mot PSG fick syna det röda kortet. Något märkligt får vi konstatera att utvisningen är helt felaktigt, då det andra gula kortet verkligen inte skall vara ett kort, å andra sidan borde han förmodligen varit utvisad tidigare i matchen. Så man kan hävda att domarens två misstag trots allt gav Fred vad han förtjänade i matchen.

Harry Maguire, Paul Pogba, Bruno Fernandes och Luke Shaw var de övriga som drog på sig mer än ett kort under månaden, med två.