Williams är eftertraktad; Mer stöd för Cavani; Damlagets årsrapport är här

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2

Ikväll är det match igen. Ligacup-semifinal på Old Trafford mot city, det blir kul. Men först ska vi gå igenom onsdagens nyhetssvep. Där tar vi del av intresset rörande Brandon Williams, det fortsätta stödet för Edinson Cavani och dessutom har damlagets årsrapport kommit.

Fyra Premier League-klubbar intresserade av Williams

Den 20-årige ytterbacken spelade 36 tävlingsmatcher för Manchester United under sin debutsäsong i fjol. Men i år har möjligheterna för honom minskat. Brandon Williams har endast fått chansen i fem matcher den här säsongen och nu ryktas han intressera flertalet klubbar.

Journalisten Lyall Thomas skriver på Twitter att fyra Premier League-klubbar, inklusive Southampton väntar på Uniteds beslut om de ska låta Williams lämna på lån. Även den tyska klubben Bayer Leverkusen sägs vara intresserade av den 20-årige engelsmannen.

Conmebol uttrycker stöd för Cavani

Ingen har missat att Edinson Cavani för tillfället avverkar tre matchers avstängning på grund av ett inlägg på sociala medier förra månaden. Det engelska fotbollförbundet (FA) meddelade i sitt beslut att inlägget var förolämpande, kränkande och olämplig.

För någon dag sedan delade Uruguays spelarfack och fotbollförbund ett inlägg på sociala medier där de fördömde FA:s beslut att stänga av den uruguayanske anfallaren. Vi skrev om det då, det kan ni läsa på den här länken.

Nu ansluter Conmebol, den sydamerikanska fotbollskonfederationen till Cavanis försvar. I ett meddelande skriver de följande:

”Conmebol fördömer och kommer alltid med största energi att fördöma någon rasistisk eller diskriminerande yttring. Men det specifika fallet där Cavani blev bestraffad rör inte ett av dem.”

Damlagets årsrapport har kommit

Manchester Uniteds damlag går som tåget i ligan och har efter tio matcher vunnit åtta och spelat två oavgjorda matcher. Det placerar laget på en förstaplats i tabellen.

Nu har årsrapporten för damlaget kommit. Bland annat visar den att lagets lönekostnader har stigit med 61 procent. För att ta del av hela rapporten rekommenderar jag att kika in på den här länken.

Fortsatt förtroende för Covid-19 protokoll

Igår tisdag gick England in i en ny lockdown. Detta sedan en mutering av Covid-19 har fått fäste i landet. Det meddelades samtidigt att all elitidrott får fortsätta vilket så klart innebär att Premier League-fotboll kommer fortsätta spelas.

Nu skriver BBC-journalisten Simon Stone på Twitter att Premier League har fortsatt förtroende för de Covid-19 protokoll de utgår från. Mellan den 1-3 januari testades 984 spelare och ledare varav tolv var positiva.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS