Dagen efter: Vi måste bli bättre, så enkelt är det

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

Det tog stopp i semfinalen mot Manchester City även i år. Efter en jämn och bra förstahalvlek tog City sedan en snabb ledning i den andra, innan man med sju minuter kvar punkterade matchen. Båda målen kom efter fasta situationer.

Starten på matchen var tämligen intensiv. Efter bara fem minuter hade båda lagen gjort varsitt mål, båda helt korrekt avvinkade för offside. City hade ytterligare en boll inne i den första halvleken, även detta efter en enorm offside där linjemannen helt i onödan höll nere flaggan till avslutet kom. Detta är något han ska göra enligt deras direktiv, så ingen kritik mot linjemannen, men det är dåliga direktiv. Utöver de underkända målen hade Bruno Fernandes ett jätteskott som räddades av Zack Steffen i Citymålet, och Kevin de Bruyne hade ett klockrent stolpskott för City.

Spelet lugnade ner sig i slutet av den första halvleken, men så i början av den andra kom frisparken som nådde John Stones, som stötte in 1-0. United lyckades repa mod och ta över matchen något, men de riktigt brännheta chanserna uteblev, och när Fernandinho fick en skön volleyträff i matchminut 83, ja då var det god natt för den här gången.

PÃ¥ presskonferensen efter matchen (som ni ser nedan) drog Ole Gunnar Solskjaer den ganska enkla, men enligt mig korrekta, slutsatsen att Manchester United helt enkelt mÃ¥ste bli bättre. För sÃ¥ är det. I samma turnerings semfinal förra Ã¥ret var United i grunden chanslösa, mycket för att truppen dÃ¥ var sÃ¥ ofantligt mycket sämre än Citys. Nu är den bättre, dock fortfarande sämre än Citys, men i grund och botten förlorade United igÃ¥r för att man själva inte kom upp i nivÃ¥. Och detta, hur tungt det än är att sÃ¥ här tolv timmar efter förlusten, är bättre än att inte ens ha trupp nog att pÃ¥ riktigt kunna konkurrera. Men… för att nÃ¥ hela vägen framöver, ja dÃ¥ mÃ¥ste vi helt enkelt bli ännu bättre.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Detta är vad huvudpunkterna av vad Ole Gunnar Solskjaer sa på presskonferens efter matchen.

• Det handlar inte om det mentala, idag handlade det om bristen pÃ¥ kvalitet i jämförelse med dem. Idag mötte vi ett bra Manchester City, som förtjänade att vinna.
  • Efter deras första mÃ¥l tyckte Solskjaer att United hade mer boll, mer press, men att laget inte kunde skapa tillräckligt med chanser.
  • Att släppa in tvÃ¥ mÃ¥l frÃ¥n fasta situationer var en besvikelse.
  • United mÃ¥ste helt enkelt bli bättre, det är svaret.
  • Det kommer bli nÃ¥gra förändringar till lördag, det är en säsong där man mÃ¥ste rotera. Men United gÃ¥r in i FA-cupen för att vinna den.

Andra reaktioner

Efter förluster är det ofta tunnt med reaktioner från Unitedspelarna på ställen som twitter.