Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah lämnar klubben; Diallo i Manchester; Caicedo troligen inte aktuell

Manchester United Training Session And Press Conference

God morgon denna FA-cuplördag. United skall ikväll ta emot Watford på Old Trafford, i ett försök att avancera till den fjärde rundan av FA-cupen. Innan dess skall vi avhandla de nyheter som finns kring klubben, där huvudnyheten är att Ole Gunnar Solskjaer bekräftat att Tim Fosu-Mensah pratar med andra klubbar med intentionen att lämna United redan nu i januari.

Fosu-Mensah kommer lämna

I den första delen av gårdagens presskonferens bekräftade Ole Gunnar Solskjaer att Sergio Romero och Marcos Rojo kommer lämna klubben nu i januari eller när deras kontrakt går ut i sommar. Under den andra halvan av samma presskonferens bekräftade han att tanken är att Tim Fosu-Mensah, som också har ett utgående kontrakt, skall lämna klubben nu i januari.

”Han har inte spelat tillräckligt och har givits tillåtelse att prata med andra klubbar med tanken att lämna nu i januari. Han är nu i den delen där han behöver iväg och spela igen”, var Solskjaers kommentar.

Diallo har landat

Amad Diallo är ju officiellt presenterad för United (som ni kan läsa om här), med tröjnummer och allt (som ni kan läsa om här). Att han därför under gårdagen landade i Mancheser efter att alla papper nu är helt klara kan ses som en självklarhet, men ändå bra att veta. Att han på något sätt skall vara involverad i dagens match får ses som helt osannolikt.

Ingen Caicedo trots allt?

De senaste veckorna har det känts som att en värvning av Moises Caicedo bara har kommit närmare och närmare, och en av de starkare källorna till detta har varit Fabrizio Romano.

Nu skriver samma Romano att United nu lutar åt att inte köpa ecuadorianen trots allt. Han har scoutats rejält och United hade, som det lite udda nog skrivits, ”kontroll över situationen. Det skall också ha varit Caicedos dröm att gå till United, men han skall tydligen inte vara Uniteds prioritet. Flera andra klubbar skall dock vara intresserade av honom.

Från Norge och Fredrik A Filtvedt kommer samma information (dock baserat på Romano), med tillägget att United skall önska att förstärka truppen i vinterfönstret, men att det fortfarande är ovisst om man kommer lyckas.

McGhee till Braga

Vi avslutar nyhetssvepet med att rapportera om att den förre akademispelaren Dion McGhee nu är klara för portugisiska Braga. Lycka till där Dion!