Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens del två

Manchester United Press Conference

Det är en väldigt intressant matchdag mot ett förhoppningsvis tröttkört Burnley på Turf Moor. Vi ska vända blickarna mot den matchen lite senare idag men först ett nyhetssvep att komma med. Det har kommit ut lite fler frågor och svar från den andra delen av presskonferensen inför matchen ikväll. Där Solskjaer bland annat tar upp att vi inte bör ha höga förhoppningar om något nyförvärv i januari samt att Maguire kommer spela ikväll trots att han blir avstäng vid ett till gult kort.

Han förmedlar även hur han ser på den nuvarande tabellen.

Solskjaer presskonferens:

januarivärvningar: ”Bruno kom in i förra januarifönstret och hade en stor betydelse  för oss. Han gjorde oss till ett bättre lag och han har utvecklats enormt mycket individuellt också. Om det skulle dyka upp någon perfekt spelare för oss i januarifönstret så kommer vi såklart försöka värva honom men det troligaste är att det inte blir några värvningar i det här fönstret.”

Tabelläget: ”Jag går in i matchen mot Burnely med tanken vart vi kan sluta in tabellen i maj. Jag tänker inte så mycket på vart vi kommer vara i tabellen på på onsdagsmorgonen, för i januari vinner man inga titlar.”

Förvånad över det positiva tabelläget?: ”Nej jag skulle inte säga att jag är förvånad över att vi ligger där uppe i den absoluta toppen för jag har höga förväntningar på de här spelarna.  Jag förväntar mig att de här spelarna går in i varje match med inställningen att vinna, att jobba så hårt du bara kan för laget för att lyckas vinna matcherna och gör du det så kommer resultaten komma därefter. Så länge jag kan se den utveckling både mentalt och att vi går in i varje match med en enorm hunger så blir jag inte förvånad över att vi kan slåss där uppe i den absoluta toppen”

Cavanis fokus: ”Cavani sköter om sin kropp på ett exemplariskt sätt. Är alltid fokuserad under hela träningarna och tänker väldigt noga på kosten, speciellt inför matcherna.”

Maguire riskerar avstängning inför Liverpool: ”Jag vet att Harry blir avstängd vid nästa gula kort han får men han kommer 100% spela ikväll. Han är viktig för oss och speciellt i en match mot Burnley där huvudspelet och fysiken spelar stor roll.

David De Gea med rätt inställning inför säsongen hittills viktigaste match där vi går om Liverpool vid seger mot Burnley. Vilket gör helgens rivalmöte mot Liverpool ännu mer intressant.