Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tim Fosu-Mensah klar för Bayer Leverkusen

Det har blivit dags att säga farväl till Tim Fosu-Mensah. Den nederländska försvararen lämnar Manchester United för tyska Bayer Leverkusen i en permanent övergång. Fosu-Mensah har signerat ett kontrakt till sommaren 2024. Övergångssumman rapporteras landa på två miljoner euro.

Tim Fosu-Mensah, som den 2 januari i år fyllde 23 år, inledde fotbollskarriären i Ajax i födelsestaden Amsterdam. Han signerade sedan för Manchester Uniteds juniorlag i september 2014.

Vårsäsongen 2016 fick Fosu-Mensah så debuterade i a-laget, med ett inhopp mot Arsenal. Totalt skulle han göra tio framträdanden under debutsäsongen, där han bland annat spelade i FA-cupsemifinalen mot Everton.

Om Louis van Gaal gav Fosu-Mensah stort förtroende så var José Mourinho inte lika imponerad. Säsongen 2016/17 fick försvararen bara göra enstaka framträdanden, men han fick åtminstone vara med i matchtruppen i Europa League-finalen.

De kommande två säsongerna var han utlånad, först till Crystal Palace och sedan till Fulham. Lånen blev emellertid tämligen misslyckade och Fosu-Mensah hade även otur med skador.

När Fosu-Mensah återvände från Fulham rehabiliterade han en allvarlig knäskada, som höll honom borta från spel i ungefär ett år. Först i samband med att fotbollen avbröts på grund av coronaepidemin var han tillbaka i speldugligt skick.

Aningen överraskande fick Fosu-Mensah så göra några framträdanden under sommaren. Den här säsongen startade han i premiären mot Crystal Palace men därefter blev det bara två inhopp till.

Totalt gjorde Tim Fosu-Mensah 30 matcher som Unitedspelare. Nu fortsätter han alltså karriären i Bayer Leverkusen.

Vi önskar Tim Fosu-Mensah lycka till i framtiden!