Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Damernas FA-cup pausas; Jesse Lingard på väg att bli utlånad?

Manchester United Training Session

Torsdagens nyhetssvep blir ett relativt kort sådant. FA meddelade igår att damernas FA-cup för tillfället pausas under tiden då England fortfarande befinner sig i lockdown. Dessutom ryktas Jesse Lingard närma sig en utlåning där ett lag från den franska ligan ryktas vara intresserade. Dessutom sägs den unga försvararen Lukasz Bejger vara på väg bort från klubben.

Damernas FA-cup pausad

Det engelska fotbollförbundet meddelade igår att cupen fortsätter att vara på paus under tiden då landet fortfarande befinner sig i lockdown.

All sport i landet som inte är på elitnivå är för tillfället på is. Därför är det många amatörlag som är kvar i damernas FA-cup som i nuläget inte får träna. Därför tvingas förbundet till att pausa FA-cupen.

Det är oklart om tävlingen kommer att kunna spelas klart under den här säsongen. Men förbundets prioritet är att FA-cupen ska kunna spelas klart. Ett nytt besked väntas komma så fort de blivit mer klarhet i situationen.

Sydöstra Frankrike nästa för Lingard?

Jesse Lingard har som bekant inte fått mycket speltid i Manchester United under den här säsongen. Den offensiva mittfältaren har fått vänja sig vid att antingen titta på från bänken eller från läktaren.

Tidigare har det ryktats om att en utlåning inom Premier League där bland annat Sheffield United och Newcastle sagts vara villiga att låna engelsmannen.

Nu rapporterar Sky Sports om att den franska klubben Nice har inlett diskussioner med Lingards representanter om ett låneavtal som ska gälla under resten av säsongen.

Enligt uppgifterna har United ännu inte bestämt sig om de ska låta Lingard lämna klubben i januari.

Bejger lämnar på permanent avtal?

Den polska sajten Meczyki rapporterar att Manchester Uniteds 19-åriga försvarare Lukasz Bejger kan vara på väg tillbaka till Polen.

Śląsk Wrocław ska ha lagt ett bud på 200 000 Euro plus en vidareförsäljningsklausul. Dessutom ska Raków Częstochowa också ha lagt ett bud. Deras bud ska vara ett lån med en köpoption på 500 000 Euro efter att Bejger ska ha spelat ett visst antal matcher.

Raków Częstochowa ligger för tillfället på en andra plats i den polska högstaligan medan Śląsk Wrocław ligger fyra. Bejger har spelat fem ligamatcher för U23-laget den här säsongen.

https://twitter.com/0stman/status/1349314083410096128