Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford prisad på nytt; Diallos första träning; Månadens spelare utsedd

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Fredagens nyhetssvep blir betydligt maffigare än gårdagens. Marcus Rashford har återigen mottagit ett pris. Amad Diallo har genomfört sina första träningar med laget och dessutom har en Manchester United-spelare vunnit pris som månadens spelare i Premier League.

Detta och mycket, mycket mer ska vi ta del av.

Nytt pris till Marcus Rashford

Manchester Uniteds nummer 10 fick igår motta The Football Writers Associations Tribute Award för sitt arbete på och utanför planen under det senaste året.

Sir Bobby Charlton, George Best, Sir Alex Ferguson, Wayne Rooney, Paul Scholes, Ryan Giggs och David Beckham har tidigare tilldelats samma pris.

Priset tilldelas vanligtvis spelare eller tränare som är i slutet av sina aktiva karriärer. Därför blir nu Marcus Rashford den yngsta någonsin att tilldelas priset.

Det är en fantastisk känsla att få det här priset som många av mina idoler tidigare fått. Som barn drömmer du om att följa i deras fotsteg och uppnå de saker som de har gjort. Jag har haft turen att få uppleva den resan och tagit mig till A-laget i Manchester United som de också gjort. Jag känner mig väldigt hedrat över att få det här priset.

Marcus Rashford

Sir Alex Ferguson skickade också en hälsning till Rashford och gratulerade honom för vad han åstadkommit.

Det gjorde också Wayne Rooney.

Om ni vill se hela intervjun med Rashford gör ni det här.

Amad Diallos första träning med United

Nyförvärvet från Atalanta genomförde igår torsdag sin första träning med A-truppen sedan han anslöt till Manchester.

18-åringen förväntas främst att spela matcher med U23-laget den här säsongen men är alltså redan i träning med A-laget. Förhoppningsvis får vi se den tekniska yttern debutera under den här säsongen.

Igår publicerade vi en Q&A med Amad Diallo som ni kan ta del av här.

Bruno Fernandes – månadens spelare i Premier League

För fjärde gången sedan den magnifika portugisen kom till Manchester United har han vunnit pris som månadens spelare i Premier League.

Han har nu vunnit priset i februari, juni, november och december. Bruno blir därmed den första spelaren någonsin att vinna utmärkelsen fyra gånger under ett kalenderår.

Endast fem spelare någonsin har tilldelats utmärkelsen fler gånger än portugisen. Dessa spelare är Wayne Rooney, Sergio Agüero, Harry Kane, Steven Gerrard och Robin van Persie.

Då ska det kommas ihåg att Bruno endast varit här i ett år så det lär inte dröja länge innan han passerat de ovan nämnda i antalet utmärkelser.

Dubbla utmärkelser i damlaget

Likt Bruno Fernandes tilldelas Leah Galton priset som december månads bästa spelare i FAWSL.

Även tränaren Casey Stoney prisas som månadens bästa tränare. Detta för andra gången i rad. Kul!

Declan Rice på Uniteds önskelista

West Hams defensiva mittfältare Declan Rice har tagit stora steg i sin utveckling de senaste säsongerna och blivit en bärande spelare i David Moyes lag.

22-åringen bär kaptensbindeln i klubblaget och har trots sin ålder redan spelat 132 matcher för West Ham. Dessutom har han gjort 13 landskamper för England.

Han lämnade Chelsea som 15-åring och det är också den klubb som han främst kopplats ihop med den senaste tiden.

Men nu rapporterar Rob Dawson, journalist på ESPN, att Manchester United är redo att utmana Chelsea om Rice underskrift.

Enligt uppgifterna ska West Ham vara villiga att släppa sin nyckelspelare om de får ett bud runt 70 miljoner pund.

Nya Covid-19 direktiv

Premier League meddelade igår att de tillsammans med FA, EFL och FAWSL introducerat nya förbättrade Covid-19 åtgärder.

De betonar i meddelandet hur viktigt det är att dessa nya åtgärder följs. Om klubbarna och spelarna följer dessa är de hoppfulla om att säsongen ska kunna genomföras i sin helhet.

En av de åtgärder som finns med i det nya direktiven är att domarna ska påminna spelarna om att hålla social distansering så gott det går. Särskilt när de firar ett mål.

Speldatum för FA-cupens fjärde omgång klart

Manchester United lottades som bekant mot Liverpool i den fjärde omgången av FA-cupen. Nu är det bekräftat när den matchen ska spelas.

24 januari klockan 18:00 svensk tid på Old Trafford ska matchen spelas. Det betyder att lagen ställs mot varandra två söndagar i rad.

Upamecano kommer att lämna Leipzig – men inte i januari

RB Leipzigs Dayot Upamecano troligen är inne på sin sista säsong i energidrycks-laget. Det skriver Marcus Christenson på The Guardian och refererar till uppgifter från Fabrizio Romano.

Mittbacken har kopplats ihop med i stort sett varenda storklubb i Europa det senaste året och har en utköpsklausul på 42 miljoner Euro som blir aktiv i sommar.

Manchester United, Bayern München och Liverpool är de klubbar som mest frekvent kopplats ihop med fransmannen.

Det har varit lite lösa rykten om att han ska vara på väg bort redan i januari men det ska den tyska klubben inte vara särskilt sugna på att tillåta.

Lukasz Bejger klar för Śląsk Wrocław?

Enligt den polska journalisten Tomasz Wlodarczyk är nu den unga försvararen Lukasz Bejger helt klar för en återkomst till Polen.

19-åringen som kom till Manchester United 2018 ska ha skrivit på ett treårskontrakt med Śląsk Wrocław.

Derby-talang ryktas till United

Derby Countys 16-årige ytter Kaide Gordon beskrivs av många som Englands bästa 16-åring. Även Wayne Rooney har hyllat ynglingen som en av Derbys bästa.

Nu uppger Rob Dorsett på Sky Sports att Gordon uppvaktas av Manchester United. 16-åringen förväntas enligt Dorsett att lämna klubben inom de kommande veckorna för en sjusiffrig summa plus klausuler.

Även Liverpool ska vara intresserade men det struntar vi väl i?