Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi utnyttjade inte läget Liverpool gav oss

Manchester United spelade oavgjort, 0-0, mot Liverpool på söndagskvällen och är fortsatt serieledare. En poäng kunde och borde ha varit tre och det var en märkbart besviken manager som träffade media efter matchen. 

Ole Gunnar Solskjaer höll en kort presskonferens efter gårdagens kryss på Anfield. Det var en märkbart missnöjd manager som mötte pressen, och hans sedvanliga beröm och snack om tålamod, utveckling och annat fick en rätt undanskymd roll. Istället handlade det om att han var besviken över att United inte vann matchen och att man inte utnyttjade det läge Liverpool gav. Det att Solskjaer var missnöjd ser vi som något oerhört positivt.

Solskjaers presskonferens

  • United har spelat 16 bortamatcher utan förlust i Premier League. För det krävs det bra spelare och spelarna i truppen har förtjänat resultaten. Känslan är bättre och spelarna tror på vad de gör. Spelarna är besvikna över en poäng på Anfield. Det är bra, då finns hungern där.
  • Besvikelsen visar på att man tagit ett antal steg jämfört med senaste besöket på Anfield. Spelarna, och Solskjaer, är inte besvikna bara med resultatet utan även med den spelmässiga insatsen.
  • Liverpool är ett bra lag, men lagets skadeproblematik bjöd United på ett bra läge, ett läge United inte utnyttjade. Man kände att man växte in i matchen och blev starkare och starkare.
  • Solskjaer valde att undvika frågan om han försökte överraska Liverpool med sina positionsbyten (rimligen Pogba och Rashford). Han konstaterar istället att Anfield är en svår arena att spela på och att det tar tid att växa in i denna typ av matcher. Första halvleken var dålig, man utmanade för dåligt.
  • Uniteds tro på sig själva växer hela tiden. United måste kunna hålla i bollen mer, riskera mer och även våga göra misstag.
  • United visar prov på tålamod och fysisk styrka. Där är Pogba ett bra exempel. Man har spelare som kan vinna matcher åt United på ett annat sätt än tidigare.
  • Det handlade om ett taktiskt beslut att plocka av Bruno Fernandes, därtill var portugisen sliten. Handlade också om att få in Mason Greenwood.
  • Luke Shaw har utvecklats mycket. Spelar med en annan trygghet nu än tidigare.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner