Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Blackburn Rovers – Manchester United 3-4

Manchester Uniteds juniorlag inledde 2021 med en dramatisk seger mot Blackburn Rovers på bortaplan. United såg ut att ha kastat bort en tremålsledning – Charlie McNeill två mål och Noam Emeran ett – men i slutskedet kunde Charlie Savage säkra trepoängaren för tabellettan.

Därmed kan vi konstatera att juniorlaget efter halva serien har elva vinster på tolv matcher. Mycket, mycket starkt.

Dagens match var initialt schemalagd på MUTV men den försvann ur tablån. Därmed har vi endast mycket knapphändiga rapporter att tillgå.

Vi noterar att juniorlaget förefaller ha en skadedrabbad trupp just nu (dessutom spelar flera spelare i U23). Laget hade nämligen bara tre utespelare på bänken idag, varav alla tre fortfarande är schoolboys. U16-spelarna Sam Murray och Kobbie Mainoo har fått speltid under säsongen men för U15-spelaren Louis Jackson var det första gången han var involverad i juniorlaget. De tre, precis som målvakten Radek Vítek, blev kvar på bänken hela matchen.

Charlie McNeill gjorde Uniteds två första mål. Här firar han det första.

United fick hur som helst en drömstart på matchen. Redan i den första matchminuten kunde Charlie McNeill ge United ledningen, framspelad av Charlie Savage. McNeill skulle sedan utöka ledningen efter 36 minuter. Därefter satte Noam Emeran, framspelad av Dillon Hoogewerf, bollen i nät och United gick till halvtidsvila i tremålsledning.

Noam Emeran gör Uniteds tredje mål.

Då var det svårt att inte tro annat än att United skulle vinna stort mot ett Blackburn som har seriens sämsta poängsnitt.

Hemmalagets Zak Gilsenan hade emellertid andra planer. Han slog till med ett äkta hattrick och såg därmed till att utjämna till 3-3. Ingalunda någon väntad tremålsskytt, före dagens match hade Gilsenan (född i Irland med bangladeshiska rötter) bara gjort 4 mål på 35 matcher för Blackburn.

United skulle emellertid resa sig från chocken och i den 88:e matchminuten kunde Charlie Savage sätta segermålet! Efter att knappt ha fått någon speltid alls under debutsäsongen i juniorlaget har Savage nu blivit en ledande spelare i laget. (På toppbilden firar Savage på knä tillsammans med Martin Sviderský.)

Givetvis väldigt svagt att en tremålsledning men också väldigt starkt att trots det kunna vinna matchen. Månne kunde Blackburn dra fördel av att de hade match förra veckan medan det var årspremiär för United.

Spelschemat för U18 ändras just nu frekvent men per nu är Burnley borta om en vecka nästa schemalagda match för United. Den matchen har avspark klockan 12.00 och ska enligt tablån visas på MUTV (men så sa tablån om dagens match också…).

Det vi definitivt vet är att United toppar tabellen. Vi har sex poäng ner till Liverpool men Manchester city förefaller vara den främsta utmanaren om seriesegern. Vi är förvisso nio poäng före city men de har två matcher mindre spelade och är alltjämt enda obesegrade lag i serien.

Blackburn Rovers – Manchester United 3-4 (0-3)

U18 Premier League, 23 januari


0-1 ( 1) Charlie McNeill (Savage)
0-2 (36) Charlie McNeill
0-3 (40) Noam Emeran (Hoogewerf)
1-3 (54) Gilsenan
2-3 (69) Gilsenan
3-3 (80) Gilsenan
3-4 (88) Charlie Savage


Uniteds lag: Guadagno; Jurado, Bennett, Hardley, Pye; Sviderský, Savage; Wellens, Hoogewerf, Emeran; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK