Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Birmingham City

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Manchester Uniteds damlag ska resa sig efter förlusten mot Chelsea. Hemma mot Birmingham City har United chansen att återta serieledningen, om än då med två matcher mer spelade än Chelsea.

Det är avspark klockan 13.00.

Manchester Uniteds lag

Earps
Harris, A Turner, M Turner, Batlle
Ladd, Zelem
Toone, Groenen, Galton
James

Martha Harris gör idag sin första start för säsongen. Mitt utgångstips är att Harris spelar högerback med Ona Batlle på vänsterbacken, men båda ytterbackarna kan spela på båda kanterna.

På mittfältet går Katie Zelem in i laget men det är något oklart hur offensiven formeras. Det troligaste är nog att Jackie Groenen spelar tia med Ella Toone som högerytter men det skulle också kunna vara en mittfältsdiamant.

Trots att Zelem är tillbaka i spel står Amy Turner uppskriven som lagkapten. Återstår att se om det betyder att United nu har bytt kapten.

Uppdatering: Katie Zelem är lagkapten idag. United hade skrivit fel i laguppställningen på Twitter.

Lauren James får chansen på topp.

Nyförvärvet Maria Thorisdottir tar plats på bänken.

Tobin Heath saknas på grund av skada.

Birminghams lag

Förutsättningarna

United är just nu tvåa i tabellen, på samma poäng som tabellettan Chelsea. Men United har en match mer spelad. Något annat än en seger mot Birmingham skulle vara en missräkning. För United handlar det nu om att slåss om en topp 3-placering och Champions League-spel snarare än titeln. För det är det nödvändigt att vinna en sådan här match.

Många tippade att Birmingham skulle kämpa för överlevnad den här säsongen men laget befinner sig på relativt säker mark i tabellen, för tillfället ligger de åtta av de tolv lagen.

Tidigare möten

Detta blir det tredje mötet mellan United och Birmingham, men det första med United som hemmalag. De två tidigare har United vunnit komfortabelt. Förra säsongen vann United med 3-1 i en betydelselös cupmatch medan båda ligamatcherna blev inställda.

Den här säsongen möttes lagen i september och då vände United underläge till en 5-2-seger.

Teve

Matchen visas inte på teve i Sverige. I de flesta länderna visas matchen på FA:s gratistjänst FA Player, men de sändningarna är blockerade i Sverige.