Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En fantastisk seger mot de regerande mästarna

Manchester United besegrade Liverpool med 3-2 hemma på Old Trafford på söndagskvällen och det var av lätt införstådda skäl en nöjd manager som mötte pressen på den virtuella presskonferensen efteråt. Ole Gunnar Solskjaer hittade mycket bra, men vill också se att laget kan ladda om till onsdagens ligamöte med Sheffield United.

Ole Gunnar Solskjaers presskonferenser är ofta rätt enformiga och tråkiga. Ingen kan säga att söndagens dito var en sprudlande tillställning den heller, men ett par saker gick ändå att skönja. Solskjaer var märkbart nöjd över att ha besegrat Liverpool och Jürgen Klopp för första gången. Han var också nöjd över att United spelade en match på sina villkor mot ett så pass bra motstånd. Managern var också bestämd då det gällde kommande vecka. Han vill se laget glömma matchen och ladda om. Sheffield United ska besegras hemma på onsdag.

På spelarfronten fanns det inte så mycket nytt att säga. Solskjaer indikerar att Jesse Lingard kan vara på väg bort (på ett lån, måhända) medan Eric Bailly är frisk nog för spel på onsdag. Marcus Rashford fick känningar i ett knä och ska röntgas under måndagen.

Solskjaers presskonferens

 • En fantastisk känsla att besegra ett fantastiskt lag som de regerande mästarna. United har spelat bra mot Liverpool tidigare också, men nu spelade man mer på egna villkor. Man hittade en modell man trodde på. United blir starkare och starkare, mentalt starkt att resa sig från underläge.
 • Moralen och självförtroendet blir också bättre. United har tagit processen steg för steg, det som ger resultat nu.
 • Rashford och Greenwood breddade mer än vanligt. United ville inte låta Liverpool försvara kompakt och gå på omställningar. Bägge gör två ”bra” mål och Solskjaer är nöjd med dagsverket.
 • Bruno Fernandes fick veta att han inte skulle starta före lördagens träning. Portugisen svarade med att stanna kvar på Carringtons gräsmatta och nöta frisparkar.
 • Paul Pogba gjorde det bra på det centrala mittfältet, vann tacklingar och nickdueller. Solskjaer valde att skicka in Fred och Fernandes tillsammans med Pogba för att stävja Andy Robertsons offensiv. Det lyckades.
 • Samtliga av Uniteds anfallare behöver ta lärdom av Edinson Cavani så länge han är i klubben. Hans spel i boxen, rörelsemönster, attityd och vinnarmentalitet är något extra. Att ta in en mer rutinerad spelare handlar också om att hjälpa den övriga truppen.
 • Marcus Rashford gick raka vägen ner i omklädningsrummet när han blev utbytt. Enligt Solskjaer hade han känningar i ett knä och ska röntgas. Förhoppningsvis är det inget värre, men United är förhoppningsvis klokare på måndagen.
 • Solskjaer är nöjd med Donny van de Beeks insats. Jobbar hårt, är bekväm med bollen och är snabb med boll i fötterna.
 • Stämningen i omklädningsrummet var, förstås, bra efter matchen. Nu vill Solskjaer se laget ladda om och ställa om inför ligamötet med Sheffield United på onsdag. Det är utmaningen nu.
 • Eric Bailly är frisk nog för spel på onsdag, en mindre känning gjorde att Solskjaer inte riskerade något nu.
 • Jesse Lingard tränade på söndag morgon och vill spela matcher. Solskjaer ska sätta sig ner med spelaren och bestämma hur man går vidare. Managern är nöjd över att ha Lingard i truppen och hittills har han tränat bra och hanterat situationen professionellt.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner