Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Lingard återförenas med Moyes?; Donnys tid kommer; Uppdatering från Stoney

Manchester United Training Session

Bland måndagens nyheter snappar vi upp ett hett sillyrykte gällande Jesse Lingard, som nu ser ut att vara på väg bort från United. Det blir även ett par rader om Donny van de Beek och en kortare skadeuppdatering från Casey Stoney i damlaget.

Idag kom även beskedet att Chelsea sparkar klubbikonen Frank Lampard från tränarposten. Mer om det nedan.

Lingard nära West Ham-flytt

Uppgifterna har intensifierats de senaste dagarna vad gäller Jesse Lingards framtid i Manchester United och nu tyder det mesta på att en flytt är nära förestående.

Enligt The Telegrapgh leder West Ham jakten på 28-åringen, som endast uppges vänta på grönt ljus från United.

I det här fallet handlar det om ett lån för Lingard, vilket rapporteras vara den lösning de flesta av spekulanter är intresserade av. Det kan mycket väl ha att göra med löneanspråk, då spelaren i fråga sitter på en ganska saftig veckopeng i sin nuvarande klubb.

En flytt till West Ham skulle i sådana fall innebära en återförening med David Moyes, som var i klubben säsongen 2013/2014.

Londonklubben sålde för ett par veckor sedan sin anfallare Sebastien Haller till Ajax och uppges nu vara på jakt efter ny offensiv kraft. Lingard blir såklart inte en rak ersättare, men tros kunna erbjuda andra kvaliteter.

Inget drama kring Donny

Manchester United v Leeds United - Premier League
Tålamod och invänta rätt läge uppges vara det som krävs för att få ordning på Van de Beeks situation i United.

I gårdagens möte med Liverpool spelade som bekant Donny van de Beek från start i United för första gången på ett bra tag. Insatsen som sådan stack inte ut åt något håll direkt, men holländaren byttes ut efter dryga timmen till förmån för Bruno Fernandes.

För de som oroar sig över 23-åringens situation i United (vilket bland annat inkluderar undertecknad) kommer hursomhelst The Times med lugnande uppgifter.

Man skriver att det inte finns någon dramatik eller liknande kring läget i United och att det helt enkelt handlar om tålamod. Van de Beek själv ska dessutom ha varit införstådd från första början med hur hans roll var utformad. Trots bristen på speltid uppges mittfältaren vara positiv.

Tidningen menar också, från det man hört från Solskjaer, att Paul Pogbas eventuella flytt från United kan öppna upp möjligheten för Van de Beek.

Norrmannen drar även paralleller med sin situation som spelare i United, där han befann sig bakom Dwight Yorke och Andy Cole i rangordningen och menar att det handlar om att vara tålmodig och vänta på sin chans.

Skadeuppdatering från Stoney

Även damlaget spelade match igår och besegrade Birmingham på hemmaplan. Det blev en komfortabel 2-0-seger för Casey Stoneys gäng och för tillfället toppar man, precis som herrarna, ligatabellen.

Efter en halvtimmes spel i gårdagens match fick dock Martha Harris kliva av med skadekänning. Högerbacken fick en smäll mot revbenen tidigt i matchen och enligt Stoney väntar troligtvis röntgen.

”Det kan röra sig om ett brutet revben men vi vet inte än.”

Vidare missade den amerikanska stjärnan Tobin Heath mötet med Birmingham på grund av skada. Vad gäller hennes frånvaro meddelade Stoney kort och gott att hon kommer vara borta ett tag.

Chelsea sparkar Lampard

Till sist noterar vi att Chelsea valt att gå skilda vägar med klubbikonen Frank Lampard. 

42-åringen tog över som tränare för Londonlaget inför säsongen 2019/2020 men får nu alltså gå efter en rad negativa resultat den senaste tiden.

Ersättare uppges bli Paris Saint-Germains förre tränare, Tomas Tuchel.