Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pellistri på lån; Ighalo lämnar; Ny tränare i Chelsea

Manchester United v Club Brugge - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg

Vi börjar ladda batterierna inför kvällens match på Old Trafford när jumbon Sheffield United gästar. Innan vi skiftar fokus till matchen så har vi ett nyhetssvep att komma med, där vi kan meddela att Odion Ighalo lämnar United, att Facundo Pellistri ser ut att gå på lån samt att Chelseas nya tränare nu är presenterad.

Utöver de så har Premier League ändrat offsideregeln efter det omdiskuterade målet som Manchester City fick mot Aston villa för några dagar sedan.

Ighalo lämnar

Ighalo kom till United på ett sex månader långt lån förra januari, vilket sedan förlängdes i sommar med ytterligare sex månader, men som nu inte kommer förlängas mer. Ighalo har fått sparsamt med speltid under sin Unitedsejour men gjorde några viktiga mål i våras för oss. Nigerianen har nu själv gått ut med att han lämnar den röda delen av Manchester och att han uppskattar att han fick möjligheten att spela för den bästa och största klubben i världen. Han skriver också att han alltid kommer vara en Unitedsupporter och fortsätta stötta laget via tv-soffan.

Tack för allt i Unitedtröjan och vi önskar dig all lycka i framtiden.

Pellistri går på lån

Det har varit en del snack om att Pellistri ska lånas ut i januarifönstret för att få regelbunden speltid. Nu verkar ett lån vara klart för uruguayanen. Enligt Jonathan Shrager kommer Pellistri lånas ut till antingen Club Brugge eller Deportivo Alaves. Celta Vigo ska ha varit intresserade också men ska ha dragit sig ur leken. Ett beslut om vilken av ovanstående klubbar det bli återstår att se.

Ny tränare Chelsea

Lampard fick sparken från Chelsea igår (tisdag). Nu står det klart att det blir den förre PSG-tränaren Thomas Tuchel.

Premier League ändrar offsideregeln

Det var många som regerade på ett mål som Manchester City fick i matchen mot Aston villa för några dagar sedan. Målet kom till genom att Rodri, som befann sig klart offside, kom och störde Villas mittback Tyrone Mings när han skulle ta ner bollen. Rodri snodde bollen och passade vidare bollen till Bernardo Silva som gjorde mål. Målet ska inte kunna godkännas då spanjoren kom från en offsideposition när han tog bollen från Mings, men målet godkändes och det har skapat irritation från toppkonkurrenterna.

Nu står det klart att Premier League erkänner felet man gjorde att ge City målet och har ändrat regeln och gjort den tydligare.