Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nätrasism; Pogba snackar med Rio; Rojo närmar sig flytt

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Det är inte den muntraste av torsdagar man upplevt. Detta efter att Manchester United förlorat mot tabelljumbon Sheffield United hemma på Old Trafford igår kväll. I dagens nyhetssvep blir det, dessvärre, också där vi tar avstamp, då det framkommit rapporter om rasism. 

I övrigt blir det fokus på Marcos Rojo och hans annalkande flytt från klubben samt lite citat från Paul Pogba i en intervju med Rio Ferdinand.

Tuanzebe och Martial utsatta för rasism

Läktarrasism har varit på tapeten under en väldans massa år och med dagens tomma läktare har det åtminstone tillfälligt försvunnit. Tyvärr hindrar inte detta människor från att uttrycka sig på genomvidriga sätt i andra forum. Det är precis vad Axel Tuanzebe och Anthony Martial fått erfara efter gårdagens förlust.

De bägge United-spelarna figurerade under gårdagen på Old Traffords gräsmatta och duon var dessutom inblandad 1-2-målet. Främst Tuanzebe då bollen styrdes in via 23-åringens lår.

Rasistiska tillmälen förekom på Instagram efter matchen och riktades alltså främst mot Tuanzebe och Martial. 

United är givetvis tydliga i sin kommunikation att man tar avstånd från all typ av rasism.

Pogba: ”Kontraktet är inte viktigt – att vinna är viktigt”

Under gårdagen, innan matchen mot Sheffield United, publicerade BT Sport en intervju där Rio Ferdinand diskuterade både det ena och det andra med Paul Pogba.

Intervjun får nog sägas vara ganska exklusiv, men gav inte direkt några världsomvälvande svar från fransmannen.

Nedan följer några meningar om vad som sades.

Är det den bästa Paul Pogba vi har sett i United?

”Jag hoppas inte det. Jag hoppas att jag kan göra bättre och att vi som lag kan fortsätta på inslagen väg och vinna något.

”Laget spelar bra. Men det som betyder något är om vi plockar troféer. Än har vi inte vunnit något. Vi försöker hitta vinnarmentaliteten.”

Mittfältaren kom sedan in på rollfördelningen i laget och att den har blivit tydligare.

”Vi pressar tillsammans och ingen fuskar med jobbet ute på planen.

”Nu är också ansvaret tydligare. Tidigare kanske jag kände att jag behövde ta på mig mer saker, göra mer saker. Men vi gör allt tillsammans.”

Och din roll?

”Jag har spelat mycket defensivt, och jag vill såklart vara närmare mål men det är inte upp till mig.

”I den här ligan har man inte heller tid att lalla med bollen, det måste gå snabbt. Jag gillar att använda min kropp men märker också att jag får ut mycket av mitt spel när jag spelar på ett och två tillslag.” 

En glad Paul Pogba, en jämn Paul Pogba, en Paul Pogba som vinner troféer; stannar han i United en lång tid?

”Jag har kontrakt, jag njuter. Ett år kvar på kontraktet. Jag får snacka med klubben. Nu är allt jag tänker på att vinna med klubben och ge mitt bästa.”

Rojo närmar sig flytt

Marcos Rojos tid som United-spelare ser nu ut att ha nått sitt slut.

Sport Witness refererar till den argentinska kanalen TyC Sports, som uppger att 30-åringen nu har kommit överens med Boca Juniors om ett kontrakt och att spelaren då kan lämna på fri transfer.

Mittbacken förväntas skriva på ett tvåårsavtal med den argentinska huvudstadsklubben, där en option med ett extra år sägs vara inkluderat.

Det enda som saknas är enligt rapporter ett bekräftande från Uniteds håll.

Lottat i UEFA Youth League

Uniteds ungdomar har nu lottats i europaspelet och närmare bestämt i UEFA Youth League. Motståndet kommer Real Madrid stå för i 32-delsfinal…

Turneringen drar igång den 2 mars, men det exakta datumet för Uniteds match är ännu inte fastställt. Det blir antingen den 2 eller 3 mars.