Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Sheffield United 1-2

Manchester United gjorde, förmodligen, säsongens sämsta insats när Sheffield United gästade Old Trafford på onsdagskvällen. Gästerna, som bara skrapat ihop 5 poäng dittills, var minst dåligt och förtjänade segern. 

Ole Gunnar Solskjaer talade efter segern mot Liverpool om vikten av att skaka segern av sig, gå vidare och slå Sheffield United. Bevisligen hade inte manskapet skakat varken matchen eller segern av sig när det var dags för match på onsdagskvällen. Redan från start kunde man skönja att det skulle bli en lång afton och efter 1-0-målet kändes berget nästan omöjligt att bestiga. United var håglöst, ointresserat och så tempofattigt att att gästerna inte hade några som helst problem med att kontrollera tillställningen under större delen av matchen.

Harry Maguires 1-1 gav visst hopp, men den individuella skickligheten hos kanske främst Paul Pogba och Bruno Fernandes var inte där. Då ser United också ut som ett mittenlag i ligan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4

Vi har väl talat lite om att David de Gea stundtals, med betoning på stundtals, denna säsong liknat den där målvakten han var för ett antal år sedan. Mot Sheffield United fick vi tala annorlunda. Otroligt tafatt agerande på 1-0-målet, och även om han inte ensam rår för röran före det andra är det för dåligt.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Plötsligt var han lite offensiv. Aaron Wan-Bissaka glänser dock inte defensivt ens mot motståndare av Sheffield Uniteds kaliber. Då är det illa.

Axel Tuanzebe: 5

Varnad. Utbytt 83′. Får benet på det som blir Sheffield Uniteds segermål och även om det inte är sagt att David de Gea hade nypt den i alla fall så är det förstås en matchavgörande situation. Känns matchovan och drar på sig en varning för en vådlig kapning i första.

Harry Maguire: 6

1 mål. Leder ändå med visst exempel. Gör ett bra nickmål och tar ett dåligt United in i matchen. Strular till det lite före 2-1-målet, men till syvende och sist kan han inte göra särdeles mycket annat i den situationen.

Alex Telles: 5

1 assist. Utbytt 82′ Är egentligen helt osynlig bortsett från att han levererar hörnan som leder fram till kvitteringen. Inte alls involverad offensivt och tar märkliga löpningar.

Nemanja Matic: 5

Borde kanske ha spelat mot Liverpool framom här. Vi var väl rätt många som skrek efter Fred, eller kanske till och med McTominay, stundtals. United hade behövt ett rappt bolltempo och passningsspel mot ett lågt stående motstånd. Det kan inte Matic leverera.

Paul Pogba: 5,5

Marginellt bättre än övriga som blir underkända, men ändå inte godkänd. Mår trots allt bättre av en mer offensiv utgångsposition. Sjönk djupt nu, hämtade en del boll, men eldade inte på laget med den briljans som trots allt finns där.

Marcus Rashford: 5

Är Marcus Rashford hundraprocentig? Om ja så var det egentligen än sämre än det såg ut vid första anblicken. Kör fast på vänsterkanten, får växla till höger men kommer ingenstans där heller. Initiativlös och frustrerad.

Bruno Fernandes: 5

Bruno Fernandes säger sig inte bli trött, och mot Liverpool fick han inleda på bänken (tacknämligt nog). Frågan är ändå hur mycket portugisens fysiska och mentala batteri verkligen är laddat. Försvann ur matchen tidigt och fick en alldeles för defensiv utgångsposition när han hade behövts offensivt.

Mason Greenwood: 5,5

Utbytt 66′. Helt fel kille att byta ut, egentligen. Mason Greenwood var minsann inte sämre än Marcus Rashford och Anthony Martial, ändå fick han lämna planen. Ett par initiativ i första, men samtidigt verkar inte självförtroendet helt ha kvicknat till efter målet senast.

Anthony Martial: 3

Blir kvar på planen i 90 minuter plus stopptid. Borde inte ha start, borde definitivt ha fått lämna i paus. Nej, Anthony Martial är inte mannen att leda Manchester Uniteds anfall som det är nu. Riktigt dålig insats.

Edinson Cavani: 5

Inbytt 66′. Förändrar inte matchbilden på det sätt vi vant oss vid att han kan göra. En annan tyngd och kunskap i boxen jämfört med Martial, men ändå inte bra nog.

Luke Shaw: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Visar dock på 10 minuter att han är vår bäste vänsterback.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt framom Fred, hinner visa en del vilja och frenesi.