Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Jesse Lingard utlånad till West Ham

Jesse Lingard kommer att spendera återstoden av den här säsongen på lån i West Ham United. Detta bekräftades ikväll av Manchester United och West Ham. Lingard kommer att bära tröja nummer 11 i sin nya klubb.

På dagens presskonferens sa Ole Gunnar Solskjaer att United ”vill att Jesse ska komma tillbaka hit revitaliserad efter att ha visat hos West Ham vilken bra spelare han är”. Det är emellertid svårt att inte se detta lån som början på slutet för Jesse Lingard i Manchester United. Väldigt lite tyder på att han kommer att spela för Manchester United, men konstigare saker har hänt. Lingards kontrakt med United löper ut först efter nästa säsong.

Manchester United-produkten Lingard, som avgjorde FA-cupfinalen 2016, har gjort 33 mål på 210 matcher för klubben. Den här säsongen har speltiden emellertid begränsats till två starter (en i ligacupen, en i FA-cupen) och ett inhopp (i ligacupen). Nu 28 år gammal behöver Lingard, som tidigare har varit utlånad till Leicester, Birmingham, Brighton och Derby, återuppliva sig själv.

Vi önskar Jesse Lingard lycka till i West Ham!