Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Lingard lämnar; Fuso byter landslag

Manchester United Press Conference

I fredagens nyhetssvep får vi ta del av vad som sades när Ole Gunnar Solskjaer mötte pressen inför matchen mot Arsenal. Dessutom är Jesse Lingard så gott som klar för West Ham och damlagets anfallare Ivana Fuso ser ut att byta landslag. Även Marcos Rojo verkar äntligen lämna klubben.

Solskjaers presskonferens

  • Fördömer de rasistiska kommentarer som Martial och Tuanzebe fått på sociala medier. De personer som utsätter spelarna för sånt är inte Manchester United-supportrar. Oförståeligt att det fortfarande händer 2021.
  • Både Eric Bailly och Anthony Martial ska vara tillgängliga inför matchen imorgon.
  • Kom inte upp i nivå mot Sheffield United och då blir det alltid svårt att vinna matcher.
  • Så klart tufft att förlora men man lär sig av det. Laget har alltid studsat tillbaka efter förluster den här säsongen.
  • Marcos Rojo närmar sig en övergång. Bara lite pappersarbete kvar.
  • Vill att Jesse Lingard ska njuta av sin fotboll under tiden i West Ham. Men ser honom fortfarande som en Manchester United-spelare.
  • Martin Ödegaard är en ung och talangfull spelare. Säker på att han kommer att bli en bra värvning för Arsenal. Hoppas inte att han hittar formen på lördag.
  • Det är alltid bra matcher mot Arsenal och de har presterat bra den senaste tiden. Sedan vinsten mot Chelsea har de imponerat.
  • Inte bra att vi släppt in så mycket mål. Arbetar hela tiden på att förbättra defensiven. Hoppas få se resultat på det mot Arsenal.

Jesse Lingard till West Ham & Rojo på väg bort

Det har varit på gång under ett tag och nu är det klart. Ännu har inte klubbarna bekräftat något, det har dock huvudpersonen själv gjort. Jesse Lingard publicerade en bild på sina sociala medier som tyder på att allting blir klart idag.

Ole Gunnar Solskjaer bekräftade även på presskonferensen att affären är så gott som klar.

Enligt Simon Stoney är affären ”agreed in principle” vilket lär betyda att bekräftelsen kring affären lär komma snart. Även om Manchester United är kända för att dra ut på övergångar.

Fabrizio Romano stämmer in i uppgifterna kring Lingard. Han hävdar också att nästa steg för United blir att sälja Marcos Rojo och att låna ut Facundo Pellistri.

Även Sport Witness rapporterar om att Rojo närmar sig Boca Juniors. Enligt uppgifterna väntas mittbacken skriva på ett tvåårskontrakt med den argentinska klubben.

Ivana Fuso byter Tyskland mot Brasilien

Den 19-åriga anfallaren Ivana Fuso kom till Manchester Uniteds damlag i somras. Hon har under hela tonåren representerat Tyskland på ungdomsnivå. Hon har representerat alla landslag från U15 till U19 och totalt har det blivit 49 ungdomslandskamper för Tyskland.

Men nu har hon blivit uttagen till Brasiliens A-landslag för första gången. Fuso är född i Brasilien och är därför tillgänglig att representera båda nationerna. Av allt att döma verkar hon nu alltså ha bestämt sig att representera landet som hon föddes i.

FA-Cup datum spikat

I den femte omgången av FA-Cupen ställs Manchester United mot David Moyes (och förmodligen Jesse Lingards) West Ham. Matchen kommer att spelas på tisdagen den 9 februari klockan 20:30 svensk tid på Old Trafford.

United skulle ha mött Everton i Premier League den 8 februari men den kommer nu att flyttas. Det mest rimliga datumet för den matchen är lördagen den 6 februari.