Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Diallo från start idag; Pellistri ”klar” för Alavés; Watford blir Nottingham för Garner

Nyhetsläget runt Manchester United är just nu intensivt. På lördagen kan vi berätta att Facundo Pellistri går till Alavés på lån medan James Garner lämnar Watford för Nottingham.

Dessutom är det bekräftat att Amad Diallo idag gör sin första match som Manchester United-spelare, men Anthony Elanga är skadad och kommer att missa några matcher.

Utöver det bekräftade avsparkstider, regeländringar, skador och andra rykten.

Debut för Diallo idag, Elanga skadad

Amad Diallo kommer att spela från idag, det har Ole Gunnar Solskjaer bekräftat. Det blir emellertid inte för a-laget mot Arsenal utan istället för U23 mot Liverpool. Den matchen har avspark 14.00 och visas på MUTV.

Någon Anthony Elanga blir det emellertid inte i U23 idag. Elanga skadade nyckelbenet i matchen mot Leicester. Tränaren Neil Wood bekräftar på Uniteds hemsida att den svenska anfallaren blir borta några matcher.

Inte heller Teden Mengi kommer till spel idag. Där har vi inte fått någon förklaring. Vänsterbacken Reece Devine vikarierar som mittback.

Pellistri principiellt klar för Alavés

Medan Amad Diallo blir kvar i United för att slåss om speltid i a-laget drar Facundo Pellistri till Spanien på lån. Den uruguayanska ytterforwarden flyttar till Alavés för återstoden av säsongen. Enligt Simon Stone är avtalet principiellt klart och den officiella bekräftelsen förväntas komma redan idag.

Ett flertal andra journalister har fått samma information, så denna räknar vi in.

Garner lämnar Watford för Nottingham

Sedan Xisco Muñoz tog över Watford i slutet av december har James Garner knappt fått någon speltid alls. Detta har resulterat i att parterna gemensamt har valt att avsluta lånet, något som bland annat rapporteras av lokaltidningarna i Watford och Manchester.

Någon omedelbar återkomst till Manchester United blir det emellertid inte. Mittfältaren förväntas inom kort signera för Nottingham Forest, rapporterar både Football Insider och MEN. Även Queens Park Rangers ska ha varit intresserade men Garner valde Nottingham.

Nottingham ligger för närvarande på 20:e plats i Championship (24 lag). Så istället för att slåss för uppflyttning till Premier League blir det nu kamp om att undvika nedflyttning för Garner.

Två februaridatum bekräftade

United möter West Ham i FA-cupen den 9 februari. Därmed kan Premier League-matchen mot Everton inte spelas den 8 februari, som tidigare planerat. Det är nu bekräftat att matchen kommer att spelas den 6 februari, med avspark 21.00.

I tillägg bekräftas av Premier League att bortamatchen mot West Brom kommer att spelas söndagen den 14 februari, med avspark 15.00.

Hjärnskakningsbyten införs nästa vecka

Det är nu bekräftat att extra byten vid hjärnskakning kommer att tillåtas från och med nästa helg. Detta gäller i Premier League samt FA:s flaggskeppsturneringar (FA-cupen för herrar och damer samt Women’s Super League och Women’s Championship).

Framöver gäller att lagen får upp till två fria – och obligatoriska – byten då en spelare misstänks ha drabbats av hjärnskakning. Dessa byten gäller då i tillägg till de ordinarie tillåtna bytena. Vid byte för hjärnskakning får även motståndarlaget samtidigt möjlighet att göra ett extra byte. Antalet fria byten för hjärnskakning begränsas till två.

Detta införs sedan FA fått Ifabs godkännande att införa regeln på prov. Mest troligt kommer detta bli permanent i alla turneringar med start nästa säsong.

Heath borta 10-12 veckor

Tobin Heath kom inte till spel mot Chelsea för ett par veckor sedan. Nu berättar Casey Stoney att amerikanskan förväntas bli borta 10-12 veckor. Ett mycket tungt avbräck för damlaget.

Bailly i bilolycka

Eric Bailly saknades mot Sheffield United. Enligt Duncan Castles beror det på att ivorianen var involverad i en bilolycka. Bailly ska inte vara skadad och han körde heller inte bilen. Ole Gunnar Solskjaer bekräftade igår att Bailly kommer att vara med i truppen mot Arsenal idag.

Dembélé, Konaté, Sancho och Upamecano

Vi avslutar med ett ryktessvep från den tyska journalisten Christian Falk. Manchester United ska vara intresserade av Leipzigs mittbackar Dayot Upamecano och Ibrahima Konaté. När det gäller Upamecano ska Bayern vara i förarsätet medan Konaté ska ha en utköpsklausul på 40 miljoner euro med flera andra engelska klubbar intresserade.

Mellan raderna läser vi att United fortsatt jagar Jadon Sancho. Däremot utesluter Falk att United ska försöka värva Ousmane Dembélé i sommar.