Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya tråkigheter; Stort namn på sillyradarn; Koundé aktuell?

Manchester United v Chelsea - Premier League

Veckans sista dag bjuder inte på något storskaligt nyhetsutbud kring Manchester United. Vi tvingas dock återigen uppmärksamma att rasism förekommit och ska den här gången varit riktad mot Marcus Rashford. Vidare plockar vi upp ett par sillynyheter, där två mittbacksnamn kopplas ihop med United.

Rasism återigen på tapeten

Efter veckans förlustmatch mot Sheffield United fick både Anthony Martial och Axel Tuanzebe rasistiska kommentarer riktade mot sig på sociala medier. Detta ska nu även Marcus Rashford ha fått erfara efter gårdagens match mot Arsenal.

Engelsmannen postade sent igår kväll ett inlägg på Twitter, som inleds med: ”Mänskligheten och sociala medier när det är som värst.”

23-åringen skriver att det är oansvarigt och till ingen nytta att posta skärmdumpar på kommentarerna, eftersom det inte finns något äkta i dem.

”Jag har fantastiska barn med alla olika hudfärg som följer mig och de behöver inte läsa det [kommentarerna],” fortsätter United-stjärnan.

Istället för att ge energi till det negativa passar Rashford på att tacka Arsenal, som gjorde en fin gest i att ha nationalhjälten på förstasidan i matchprogrammet. Texten på framsidan lyder:

”Tack, Marcus. Från alla i Arsenal.”

La Liga-mittbackar kopplas ihop med United

Sergio Ramos uppges ha svårt att komma överens med Real Madrid om ett nytt kontrakt. Nu ryktas den spanske landslagsmannen bland annat till Manchester United.

Här ska det sägas att det ena namnet är mer berömt än det andra och således finns alla skäl i världen att hämta det berömda saltkaret.

Ryktet som ploppat upp handlar nämligen om mannen på bilden…

Sergio Ramos uppges vara angelägen om att lämna Real Madrid och ska i sådana fall föredra en flytt till Premier League. Försvarschefens kontrakt med huvudstadsklubben går ut till sommaren och förhandlingarna tycks nu ha gått i stå.

Även Paris Saint-Germain nämns bland spekulanterna men det tycks inte vara aktuellt för 34-åringen.

Uppgiftsinnehavaren, i detta fall The Mirror, skriver helt enkelt att Ramos ses som ett alternativ för att stärka Ole Gunnar Solskjaers defensiv. 

För er som minns var mittbacken aktuell för United för ett par år sedan men då användes United troligen mest som en bulvan för att huvudpersonen skulle få till ett saftigare kontrakt med den spanska storklubben.

Som sagt, fram med saltkaret…

Vi blickar istället mot Sevilla…

Där det börjat snackas om Jules Koundé. Den här killen har kanske inte lika många koll på men faktum är att fransmannen ses som en av de mest spännande mittbackarna i såväl Spanien som i Europa.

Detta alternativ ses därmed som en mer långsiktig lösning en den ovan nämnda. Även här är det Mirror som kommer med uppgifterna och känslan är att Solskjaer kanske är mer sugen på att plocka in en 22-åring än en 34-åring.

I Koundé skulle United få en mittback med såväl tekniska som atletiska egenskaper och kanske är det vad som krävs för att hitta en kompletterande mittback till Harry Maguire.

Summan, då? Den rapporteras ligga på £60 miljoner.

Ifall ni missat…

Tidigare under dagen rapporterade vi om att både Tahith Chong och James Garner har återkallats från sina lån, för att skickas ut direkt igen till nya låneadresser. I Chongs fall Club Brugge och för Garner Nottingham Forest.

Officiellt: Chong och Garner lånas ut på nytt