Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Teden Mengi utlånad till Derby County

Manchester United v Southampton: Premier League 2

Manchester United fortsätter att låna ut talanger. Under transferfönstrets sista dag meddelar man att den unge mittbacken Teden Mengi kommer att spendera resten av säsongen hos Derby County. 

Teden Mengi har inte synts till i reservlagssammanhang de senaste veckorna. Det kommer han inte att göra under återstoden av säsongen heller. På måndagseftermiddagen meddelade Manchester United att mittbacken lånas ut till Derby County fram till sommaren. Där får Mengi Manchester Uniteds meste målskytt genom tiderna, Wayne Rooney, som tränare.

18-årige Mengi gjorde seniordebut för Manchester United när han hoppade in mot LASK i Europa League i augusti. Under pågående säsong har han som mest fått tre bänkplatser i Champions League och två i ligacupen. I reservlaget har Mengi burit kaptensbindeln i fem av de sju matcher han spelat. Att han nu lämnar försvagar förstås reserverna för återstoden av säsongen, men klart är att Mengi hör till spelarna som mår bäst av spel på högre nivå än reservlagsligan.

Utlåningen blir Mengis första under Unitedkarriären och förhoppningen nu är att det blir speltid i seniorsammanhang. Något som skulle tyda på att så blir fallet är Wayne Rooneys kommentar från tidigare idag där han hyllar Mengi stort.

Vi önskar Teden Mengi lycka till!