Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Nytt långtidskontrakt till Kirsty Hanson

Damlagets ytterforward Kirsty Hanson har idag signerat ett nytt långtidskontrakt med Manchester United. Det nya kontraktet binder Hanson till United till sommaren 2024 och kontraktet kommer givetvis med ett optionsår.

Kontraktet som Hanson signerar är betydligt längre än det typiska kontraktet på damsidan. Vanligen får spelarna i bästa fall ett tvåårskontrakt med ett optionsår. Så var till exempel fallet när Ella Toone förlängde i somras och även för högt aktade nyförvärv som Ona Batlle och Alessia Russo. Hanson själv skrev nytt kontrakt i somras, då blev det bara 1+1 år för den Englandsfödda skotska landslagsspelaren.

Hanson blev Unitedspelare – på nytt, hon inledde karriären i United men tvingades flytta när det blev dags för seniorspel, då United ännu inte hade något damlag – inför damlagets första säsong 2018/19. Hittills har hon gjort 11 mål och 17 assists på 57 matcher som Unitedspelare. Riktigt ordinarie har hon emellertid aldrig varit, symboliserat av att hon bara snittar 55 minuter per match under tiden i klubben. Men hon är fortfarande ung, hon fyller 23 år i april. Hanson är en flexibel och utvecklingsbar spelare med hög arbetskapacitet.

Kirsty Hanson säger:

Den här klubben betyder så mycket för mig. Jag har växt upp som en Unitedfan, spelat i flickornas akademi och nu är jag en del av seniorlaget och konkurrerar i en av de mest konkurrenskraftiga ligorna i damfotbollen, vilket är en dröm som blivit sann.

Det gör mig stolt att se sättet som vi har utvecklats på under de senaste åren och jag är så glad att signera ett nytt kontrakt. Jag känner att jag utvecklas som spelare varje dag och det är tack vare om omgivningen här.

Vi spelare pushar varandra konstant och Casey och staben har gett mig självförtroende och tro att uttrycka mig själv på planen. Jag är verkligen uppspelt att fortsätta min resa här och jag vet att vi kan uppnå stora saker i framtiden.

Casey Stoney säger:

Jag är så glad att Kirsty har bundit sin framtid till klubben. Hon är en fantastisk spelare och karaktär att ha i vår omgivning. Hennes arbetsmoral är otrolig och hon studerar verkligen sporten.

Hon försöker ständigt förbättra sig, vilket för en huvudtränare alltid är glädjande att se. Hennes starka prestationer på klubbnivå har resulterat i att hon regelbundet blir uttagen till det skotska landslaget, vilket är något jag vet att hon är extremt stolt över. Så förhoppningsvis fortsätter det länge under hennes tid med oss också.

Framtiden är ljus för Kirsty och jag ser fram emot att fortsätta vårt arbete med henne under många år framöver.