Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det handlar om att göra rätt saker

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer träffade tidigare idag pressen inför morgondagens match mot Everton. Saker som berördes var att det är Solskjaers hundrade match som Premier League-tränare, Carlo Ancelotti, skadeläget, Sergio Romero, Joshua King och att matchen imorgon spelas på årsdagen av Münchenkatastrofen.

Detta var i korthet de viktiga punkterna i Solskjaer sa:

  • Han visste inte att det var hans match nummer 100 som tränare i PL, men på frågan vad som är skillnad då mot nu svarade han att fotbollen har utvecklats rejält sedan han gjorde sin första i Cardiff 2014.
  • Solskjaer hyllade Ancelotti för vad han gjort genom karriären, och säger att det ser lovande ut även för Everton.
  • Ingen i truppen drar för stora slutsatser av resultatet mot Southampton, med tanke på den tidiga utvisningen och så vidare. United gjorde dock många bra saker i matchen.
  • Edinson Cavanis ankel skall vara okej inför imorgon, endast Eric Bailly är tveksam.
  • Gällande Sergio Romero så arbetar han enligt Solskjaer hårt på träningen efter att ha anslutit sentt, men det är svårt att slå sig in i en matchtrupp med Lee Grant, Dean Henderson och David de Gea i truppen. (Ett cyniskt sätt att utläsa svaret på är att jo, Romero är fortfarande här eftersom ingen vill ta över hans lön och han inte vill tappa några pengar. Men det kanske bara är jag…)
  • Joshua King är enligt Solskjaer en bra värvning för Everton.
  • Det är blott fjärde gången United spelar match på dagen sedan olyckan, och det är viktigt att göra en bra match för att hedra dagen. Det är en oerhört viktig del av klubbens historia, och spelarna som är invärvade har pratats med för att de skall förstå vilken typ av dag det är.
  • Avslutningsvis fick Solskjaer en fråga om hur man skall hålla fast vid det momentum man har. Där svarade Solskjaer att det gäller att fortsätta göra bra och rätt saker. Fotboll är en knepig sport fortsatte han, med småsaker som kan förändra så mycket, men laget måste bara bygga vidare och göra rätt saker. Man kan inte slappna av för att man råkade göra nio mål i förra matchen, utan Everton är en riktigt tuff match.

Ni ser presskonferensen i sin helhet här.