Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Reading

Reading Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester Uniteds damer skall ta emot Reading på Leigh Sports Village, i sin fortsatta kamp om topplaceringarna i Women’s Super League. Det är avspark klockan 13.30 och matchen visas i Sverige på V Sport Fotboll.

Manchester Uniteds lag

Det mest anmärkningsvärda i Uniteds lag är att den norske försvararen Maria Thorisdottir gör sin första match för klubben, vad det verkar som högerback. I övrigt är det ett lag vi till största del känner igen, om än att det är notervärt att Jackie Groenen börjar på bänken

Earps
Thorisdotter – A. Turner – M. Turner – Batlle
Ladd – Zelem
Hanson – Toone – Galton
Press

Readings lag

Förutsättningarna

Egentligen är det ganska enkelt. United har andraplatsen, då man är fem poäng före City som har en match mindre spelad. Inför dagen ligger United också på samma poäng som ledande Chelsea, som vi dock också har spelat en match mer än. Därför handlar det så klart endast om en sak; att vinna för att hålla City bakom sig, och även att sätta press på Chelsea.

Reading ligger mitt i tabellen på plats sex av tolv, efter att ha spelat 13 matcher. Man har skrapat ihop 15 poäng (endast tre vinster) och en målskillnad på 16-23. Att United går in som storfavoriter är givet, även om man haft problem med Reading i tidigare möten, så en helgjuten insats kommer krävas.

Tidigare möten

Lagen möttes i december, i en match som United vann med 2-1. Förra årets hemmamöte vann United med 2-0.

Damlaget: Reading – Manchester United 1-2

Teve

Matchen visas på V Sport Fotboll.