Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Skadad Pogba borta några veckor; Uniteds Europa League-match flyttas till Turin

I dagens nyhetssvep berättar vi bland annat om Paul Pogbas skada. Vidare tar vi upp att Manchester Uniteds bortamatch mot Real Sociedad kan komma att spelas i Turin.

Det blir också en rapport från damlaget och så ett sväng rykten om mittbackar.

Utöver det tvingas vi rapportera att klubbens före detta chefsscout har avlidit.

Pogba borta några veckor

Paul Pogba blev skadad mot Everton. Igår bekräftades att den franska mittfältaren förväntas bli borta några veckor.

”Det är en skada som kommer att ta några veckor att läka,” säger Ole Gunnar Solskjaer till MUTV. ”Vi ska få tillbaka honom så snart och säkert som möjligt.”

Även Eric Bailly är skadad men där lät det på Solskjaer som att det rör sig om betydligt kortare frånvaro. Ivorianen kan kanske vara tillbaka i truppen redan mot West Brom på söndag.

United kan spela Europa League i Turin

Manchester Uniteds bortamatch mot Real Sociedad i Europa Leagues första slutspelsrunda kan komma att flyttas till Turin. Detta då resenärer från Storbritannien för tillfället inte välkomnas i Spanien.

Något officiell besked i frågan har vi ännu inte fått, men i veckan har det bekräftats att både Liverpool och Manchester city får spela Champions League i Ungern istället för i Tyskland.

Även om Uniteds match faktiskt flyttas till Turin så kommer mötet att avgöras över två matcher.

Tre landslagsuttagna damer men James borta ett par veckor

Kirsty Hanson och Jane Ross har blivit uttagna till det skotska landslaget medan Ella Toone ska representera England under det stundande landslagsuppehållet. Däremot får varken Millie Turner eller Katie Zelem resa med England den här gången.

I den skotska truppen noterar vi att Kirsty Smith saknas. Hon var inte med när United förlorade mot Reading i söndags, så mest troligt rör det sig om en skada där.

En som definitivt är skadad är Lauren James (som också var med i den senaste engelska landslagstruppen). Casey Stoney säger att James blir borta ett par veckor. Förhoppningsvis kan hon vara tillbaka i spel efter landslagsuppehållet.

Stoney fördömde även den rasism som James har utsatts för de senaste dagarna.

Konaté och Varane aktuella, Upamecano utesluten

Mycket tyder på att Manchester United i sommar kommer att försöka värva en mittback. Enligt Miguel Delaney på Independent ska Ibrahima Konaté från RB Leipzig vara ett alternativ.

Samtidigt rapporteras det i Spanien att Manchester United har siktet inställt på Real Madrids franska mittback Raphael Varane.

En mittback som ofta har kopplats samman med United är Dayot Upamecano. Det verkar emellertid vara uteslutet nu.

Tony Collins är död

Igår avled Tony Collins vid 94 års ålder. Collins var chefsscout i Manchester United 1982 till 1988. Våra tankar går till hans nära och kära.

Shoretire tränar med a-laget

Igår bekräftades att Shola Shoretire har signerat sitt första proffskontrakt. Samtidigt rapporterades att Shoretire under gårdagen tränade med a-laget. Detta bekräftades på måndagskvällen, då United släppte bilder från träningen (se toppbilden).

Givet skadorna vi har just nu, affärerna vi gjorde under vinterfönstret och storleken på matchtruppen i Europa League är det mycket möjligt att Shoretire får resa med laget till bortamatchen mot Real Sociedad. Även Hannibal torde ha en bra chans att medverka, om hans fotskada läker i tid.

Shola Shoretire har signerat proffskontrakt

Dagens matchtrupp

Matchtrupp West Ham