Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Bailly tillbaka i träning; Amad bötfälld; Levitt till Kroatien; mittbacksjakten

Efter en svagare period i ligaspelet behöver Manchester United hitta tillbaka till vinnarspåret när laget på söndag tar sig an West Bromwich Albion på bortaplan. Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer pratade med media på fredagen.

Förutom Solskjaers presskonferens behandlas idag rasism, böter, avstängning, landslagsspel och rykten.

Solskjaers presskonferens

På dagens presskonferens berättade Ole Gunnar Solskjaer att Eric Bailly är tillbaka i träning. Vidare bekräftar han att Hannibal och Shola Shoretire kommer att träna med a-laget den närmaste framtiden.

Läget i laget

 • United har nu fått en ovanlig chans att träna ordentligt under några dagar, med matcher tisdag och söndag den här veckan. Annars har det den här säsongen mest handlat om återhämtning mellan matcherna.
 • ”Paul [Pogba] är fortfarande ute. Eric [Bailly] har tränat, så det är positivt för oss.”

Shola Shoretire och Hannibal

 • Shoretire har flyttat upp till a-laget för träning.
 • Även Hannibal kommer att träna med a-laget inom kort (fransmannen fick en smäll i senaste U23-matchen, vilket försenade hans a-lagsträning).
 • De båda kommer att träna med a-laget under den närmaste framtiden, det är nästa steg i deras utveckling. De kommer fortsatt att spela med U23 men måste då resa till matcherna på egen hand, då de nu är i a-lagsbubblan.
 • ”Det är ett bra steg för dem. Välförtjänt, för de har gjort det väldigt bra.”

Europa League

 • Solskjaer hoppas att turneringen ska kunna fullföljas. Att vissa matcher spelas på neutral plan innebär att vissa lag – däribland United mot Real Sociedad – får en fördel. Men det är inget som United kan påverka.
 • ”Vi möts i Turin och spelar en match. Jag skulle inte ha något emot det alls. En match mindre!”

Ligaformen

 • ”Det är en viktig match för oss [på söndag].”
 • Att tappa poäng mot Everton var en besvikelse men laget reagerade med en vinst i FA-cupen.

Övrigt

 • Rasism: Solskjaer tycker att det ska vara krav på identifiering för att skapa ett konto på sociala medier.
 • Scott McTominay: Att addera mål från mittfältet är viktigt. McTominay har förmågan att göra mål.

 • Fred ”har verkligen gjort det bra”. Han hade problem när Solskjaer var ny i klubben men det tar tid för spelare att anpassa sig. Nu har Fred bättre självförtroende och han spelar snabbare. Solskjaer vill att Fred ska göra mål utanför straffområdet, ”men jag är inte säker på att det blir med hans högerfot, jag har försökt säga det till honom”.
 • Solskjaer ville inte definiera vad som skulle utgöra en framgångsrik säsong för United men det är viktigt att fortsätta förbättras. Att sluta bättre i ligan och att vinna något skulle peka på förbättring.

Fotbollen ställer krav på plattformarna

I ett öppet brev till Jack Dorsey (Twitter) och Mark Zuckerberg (Facebook/Instagram) ställer den engelska fotbollen krav på att deras företag ska ta tag i rasismen som åtskilliga fotbollsspelare har utsatts för den senaste tiden.

Brevet är gemensamt signerat av Premier League, FA, EFL, Women’s Super League, Women’s Championship, spelar-, tränar- och domarföreningarna samt Kick It Out.

Landslagsspel även för Batlle

Ona Batlle har blivit uttagen till det spanska landslaget till landskamperna februari.

Amad bötfälld

Manchester Uniteds ivorianska ytter Amad – han har valt att nu enbart kallas för Amad – har blivit bötfälld i Italien. Detta då han för sex år sedan kom till landet med falska dokument och använde dessa när han spelade fotboll i landet. Bötessumman landar på £42.000. Manchester United ska ha varit medvetna om det hela och hade försäkrat sig om att det inte skulle påverka Amads tillgänglighet för spel för United, rapporterar Times.

Det hela är en komplicerad historia om barnhandel. Amad och hans bror Hamed Junior Traoré kom till Italien 2015 för att förenas med deras föräldrar Mamadou Hamed Traoré och Marina Edwige Carine Teher. Nu påstås emellertid att de inte alls är spelarnas föräldrar och vidare hävdas att Hamed kanske inte ens är Amads bror.

Totalt ska fem vuxna – däribland de påstådda föräldrarna – vara involverade i fallet, som nu hanteras av rättvisan i Italien.

Böterna som Amad fick kommer emellertid från det italienska fotbollsförbundet.

Oyarzabal inte tillgänglig mot United

Real Sociedad får klara sig utan nyckelspelaren Mikel Oyarzabal – flest mål och flest assists i laget i ligaspelet – mot United. På sin hemsida bekräftar Real Sociedad att Oyarzabal är skadad. Någon prognos för hans återkomst ges inte. Med första matchen den 18 februari och returmötet redan den 25 februari förefaller det vara uteslutet att han ska kunna medverka i någon av matcherna mot United.

Mittbacksjakten

Över på Forbes ger Sam Pilger oss en lägesrapport från Manchester Uniteds stundande mittbacksjakt. Att Ole Gunnar Solskjaer kommer att fokusera på en mittback i sommar förefaller vara givet.

Dayot Upamecano ska inte längre vara aktuell för United men månne kan förstärkning ändå komma från RB Leipzig, då Ibrahima Konaté nämns allt flitigare. Sevillas Jules Koundé är en annan spelare på Uniteds radar.

Högst på Solskjaers önskelista uppges Real Madrids Raphaël Varane finnas. Fransmannen kan möjligen gå att lösa till ett rabatterat pris. Ett annat, mer kortsiktigt, alternativ från Real skulle vara Sergio Ramos. United har emellertid blivit brända där förr.

Levitt till Kroatien

Dylan Levitt återkallades till United sedan han knappt fått någon speltid alls hos Charlton. Det kan ändå bli seniorfotboll för den walesiska mittfältaren under våren. Det kroatiska transferfönstret är fortfarande öppet och NK Istra 1961 uppges vara nära att lösa Levitt på lån för återstoden av säsongen.

Fönstret i Kroatien stänger den 15 februari, så vi behöver inte vänta länge på det definitiva svaret här.