Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Palacematchen kan tidigareläggas; Konaté på gång?

United fortsätter spela match såväl mitt i veckan som på helgen. Att West Ham-matchen var i tisdags och vi inte spelar förrän söndag den här helgen ger något av en känsla av att vi är inne i en lugn period, men det är fortfarande en match varje helg och en mitt i veckan. Spelschemat är också huvudnyhet idag, då United nu bekräftat att matchen mot Crystal Palace kan tidigareläggas på grund av FA-cupkvarten mot Leicester. Vi har också fortsatta sillyrykten på mittbackssidan.

Palacematchen kan tidigareläggas

I och med att United slog ut West Ham ur FA-cupen tidigare i veckan kommer nu ligamatchen mot Crystal Palace att behöva flyttas. Den matchen skulle spelats helgen där lördag är 20 mars, men det kommer nu istället kvartsfinalen borta mot Leicester göra.

United bekräftar nu att det kan bli så att matchen faktiskt inte läggs senare under säsongen, utan tidigare, och efter en snabb titt på schemat ser vi då att spel mellan de båda bortamatcherna mot Chelsea (söndag 28 februari) och City (någon gång i helgen efter, tid och datum på den är inte spikat till 100 %) är det enda riktiga alternativet.

Faktum är att i mitten av den veckan, som är vecka nio, är den enda luckan United har för att spela en flyttad match som det ser ut nu, då resten av säsongen är fullspäckad. Enda luckorna som finns i övrigt måste användas om United går vidare i FA-cupen, för de matcher som då behöver flyttas. Så klart uppstår luckor om United åker ur Europa League mot Real Sociedad, då man i så fall slipper åttondelsfinaler och ännu senare omgångar i Europa. Att vänta så länge med att schemalägga Palacematchen lär dock inte vara ett alternativ.

Om vi tittar ytterligare framåt så är även semfinal och final av FA-cupen schemalagda samtidigt som Premier League-matcher, något som är helt brukligt (eller, finalen brukar spelas efter ligan avslutats, men detta är en speciell säsong då man tvingats flytta den i schemat), men som under normala säsonger brukar vara ett mindre problem då det finns fler luckor i schemat då, så om vi leker med tanken att United slår ut Leicester ur FA-cupen och även går långt i Europa League så kommer det bli ett oerhört tight matchande för United resten av säsongen

Ibrahima Konaté, inte Dayot Upamecano?

Att så gott som alla engelska storklubbar utan Manchester City (som redan lagt miljard efter miljard på positionen) är på jakt efter en mittback verkar vara en illa dold hemlighet. Dayot Upamecano, den nu 22-årige fransmannen i RB Leipzig, har under det senaste året varit huvudryktet, men där verkar Bayern München nu sitta i förarsätet om vi skall tro rapporterna från Constatin Eckner och den normalt sett trovärdige Christian Falk.

Därför skall såväl United som Chelsea och Liverpool istället ha bytt fokus till Upamecanos mittbackskollega i Leipzig, Ibrahima Konaté. Konaté å sin sida är också fransk (man undrar vad Frankrike gjort rätt, deras mittbackssida börjar se löjligt stark ut), 194 centimeter lång och blott 21 år gammal. En man för framtiden med andra ord.

Om ni känner att denna nyhet inte är helt ny så rapporterade vi snarlika uppgifter igår, då även andra alternativ som Jules Koundé, Raphaël Varane och Sergio Ramos nämndes som andra alternativ.

Keane på Instagram

Vi avslutar dagen med att berätta att Roy Keane något oväntat startat ett Instagramkonto. På ett dygn har han samlat ihop över 800.000 följare, hans intresse för andra verkar dock mediokert då han än så länge följer noll personer. Väldigt mycket Roy Keane, eller hur?

Ni hittar kontot här.