Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Någon borde koka kaffe i VAR-rummet

En missnöjd Ole Gunnar Solskjaer mötte pressen efter Manchester Uniteds 1-1 borta mot West Bromwich på söndag eftermiddag. Enligt managern är det inget fel på Uniteds attityd och fokus. Däremot är kvaliteten för dålig i de avgörande lägena.

Ole Gunnnar Solskjaer tyckte att foulen på Victor Lindelöf före 1-0 var värd en frispark, samtidigt som han tyckte att Harry Maguire kunde ha fått straff med sig. Det är ungefär kontentan av managerns domarkritik efter 1-1 mot West Bromwich. Solskjaer snodde in sig (mer om det här nedanför) i resonemanget kring att det var offside på Maguire i samband med straffsituationen, men en titt i UEFA:s regelverk ger för handen att United minsann kunde ha fått straff igår.

Samtidigt som det kan vara lite befriande att höra Solskjaer uttrycka sin frustration över domarna är det också lite av en uppgivenhet som infinner sig. United har inte kvaliteten i de avgörande lägena. Så kan det säkert vara, men då kan man också tänka sig att tränarstaben borde se sin del i det.

Solskjaers presskonferens

  • Managern tyckte att United satte press på motståndarna men de riktigt heta chanserna uteblev. United hade inte crossbollarna, rörelsen och positionsspelet för att hota. En stor del av spelet hölls på Uniteds offensiva tredjedel, men det räckte inte till.
  • Inget lag i toppstriden kommer att ge upp titeln i det här skedet. Säsongen är fortsatt lång och oförutsägbar.
  • West Bromwich satte press på United direkt från avspark, vilket Solskjaer hade räknat med. 1-0-målet tillkommer då United inte får undan bollen. Sedan har man 90 minuter på sig att göra två mål. Solskjaer tar hellre ett mål mot sig i första minuten än ett på stopptid.
  • Solskjaer säger sig inte vara bekymrad kring Anthony Martials form. Fransmannen jobbar hårt med bra attityd. Solskjaer upprepar sedan mantrat ”form is temporary, class is permanent”. Martial är en klassanfallare och kommer att göra bra ifrån sig framöver.
  • Solskjaer anser att foulen på Victor Lindelöf före 1-0-målet är värre än den Harry Maguire blev avblåst för mot Sheffield United. Samtidigt menar Solskjaer att man som anfallare inte vill få den situationen mot sig.
  • Det att United fortsätter att gå obesegrade på bortaplan betyder inget så länge laget inte tar trepoängarna i det långa loppet. Det fanns bra saker att ta fasta på i spelet mot West Bromwich, men på det stora hela är Solskjaer besviken.
  • Solskjaer tycker inte att det handlar om en mental spärr då det blir poängtapp mot Sheffield United och West Bromwich. Fokus och attityd finns, det handlar snarare om kvaliteten. Alla lag i ligan är svåra att möta och då behöver man kvalitet i de avgörande lägena.
  • Solskjaer, och andra managers, vill ha en likvärdig behandling från domarna. Samtidigt handlar det om mänskliga misstag och beslut. Foulen på Harry Maguire är enligt Solskjaer ”klar” medan det istället borde ha varit offside (här är Solskjaer fel ute då en foul kan trumfa en offside). Solskjaer efterlyser ett mer vaket VAR-rum och ”någon som kokar kaffe åt dem”.

Övriga reaktioner