Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvartsfinaldatum i FA-cupen spikat; Publik på finaler; Europa för Shoretire?

Dagens stora nyhet är givetvis den att Mason Greenwood tecknat ett nytt kontrakt med Manchester United som sträcker sig till 2025. Men i nyhetssvepet riktas fokus på cuperna, där både ett datum för FA-cupkvartsfinalen spikats samt att rykten om att viss publik vid cupfinaler kan bli aktuellt. Vi kan även meddela att Shola Shoretire finns med i Europa League-truppen. 

Trots att transferfönstret är stängt blir det även lite sillysnack. Idag är Sevillas mittback Jules Koundé på radarn.

FA-cupkvarten spikad

Manchester United har ångat på i FA-cupen (med visst besvär) och slog senast ut West Ham i den femte omgången.

Nu står det också klart när kvartsfinalen mot Leicester kommer gå av stapeln.

United meddelade igår kväll att matchen kommer spelas söndagen 21 mars, med avsparkstid 18.00.

Mötet blir därmed ett toppmöte, sett lagens respektive tabellplacering. United ligger för tillfället på andra plats, med Leicester bakom sig.

Publik på finaler kan bli aktuellt

Fotbollen har under en lång tid varit utan publik, men det kan bli ändring på det framöver.

Enligt Martyn Ziegler på The Times kan de inhemska cupfinalerna i England (FA-cupen och ligacupen) spelas inför en mindre skara på läktaren som ett testprojekt inför större evenemang i framtiden, såsom fotbolls-EM.

Mycket ska också hänga på huruvida Covid-19-vaccinationerna lyckas. Men enligt den brittiska regeringen undersöks möjligheten för att ta in publik på arenorna. Givetvis med socialt avstånd i beaktning.

Europa League för Shoretire

Shola Shoretire har stått för en stark säsong i Uniteds reservlag så här långt och är noterad för sex mål och tre framspelningar.

Insatserna har såklart inte gått obemärkt förbi. 17-åringen är nämligen registrerad i Ole Gunnar Solskjaers Europa League-trupp om 30 spelare.

Shoretire står på den så kallade B-listan, vilket innebär att spelare födda senare än 1998 och som har spelat för klubben oavbrutet i två års tid sedan dennes 15-årsdag. På denna lista går därmed Mason Greenwood och Brandon Williams också in.

Hela listan finns att här.

På Europa League-temat…

I förra veckan nämnde vi att Real Sociedads nyckelspelare Mikel Oyarzabal inte skulle vara tillgänglig mot United på grund av skada. 

Nu kommer nya uppgifter som pekar på att spanjoren kan komma att medverka på torsdag, detta rapporterar Goal.

Koundé ryktas in

Sevillas lovande mittback Jules Koundé drar till sig intresse från alla håll och kanter. Så även från Manchester United.

Enligt rapporter återgivna från Sport Witness ska United vara redo att locka över fransmannen till Old Trafford för €70 miljoner.

Man sägs dock få konkurrens från såväl Paris Saint-Germain som Real Madrid.

I och med att Sergio Ramos framtid i den spanska storklubben verkar osäker samt att Dayot Upamecano flyttat till Bayern München, kan saker och ting sättas i rullning vad gäller sillyrykten kring mittbackar i sommar.

Greenwoods kontrakt

Manchester United meddelade under dagen att Mason Greenwood har signerat ett nytt kontrakt och blir (förhoppningsvis) klubben trogen fram till minst 2025.

Mer om detta finns att läsa här.

Officiellt: Nytt kontrakt för Mason Greenwood