Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt för Mason Greenwood

Mason Greenwood förblir Manchester Uniteds spelare, åtminstone under en överskådlig framtid. På tisdagen meddelade klubben att 19-åringen skrivit på ett kontrakt till och med sommaren 2025.

Med transferfönstret igenbommat fram till sommaren brukar det vara rätt tyst då det gäller rykten kring spelares vara eller icke vara. Istället brukar perioden februari-mars rent historiskt handla om förlängda kontrakt och utnyttjade klausuler. På tisdagseftermiddagen kommunicerade Manchester United ut det tidigare, ett förlängt kontrakt. 19-årige Mason Greenwood blir United trogen fram till och med sommaren 2025. Kontraktet innehåller därtill, som brukligt numera, en klausul om en ettårig förlängning.

Greenwood skrev sitt första seniorkontrakt med Manchester United i oktober 2018 och slog igenom på allvar i seniorlaget förra säsongen. Det blev då totalt 17 mål, av vilka 10 gjordes i ligaspelet.

Mason Greenwood om sitt förlängda kontrakt:

Då du kommer till en klubb som den här som sjuåring så drömmer du om att en dag spela med seniorerna. Jag har jobbat hårt för att nå hit och de två senaste säsongerna har varit fantastiska. Det finns så mycket jag vill uppnå och jag vet att det här är rätt miljö att spela fotboll i. Med stöd från managern, coacherna och lagkamraterna vet jag att jag utvecklas varje dag. Det finns mycket mer att hämta för mig och laget och jag är inställd på att jobba hårt vecka efter vecka för att nå framgång. Jag vill betala tillbaka för det stöd klubben gett mig genom åren och visa vad jag är kapabel att uträtta.

Ole Gunnar Solskjaer om Mason Greenwood: 

Mason är en fantastisk talang och ännu ett exempel på vilken typ av spelare vår akademi producerar. Han har gjort stora framsteg den här säsongen och växt mycket, något som gjort att han utvecklats till en av de bästa unga spelarna i det här landet. Det är lätt för folk utanför organisationen att glömma bort att han bara är 19 år. Vårt jobb som coacher är att se till att han når sin fulla potential. Mason har en naturlig talang och en bra attityd, vi vet hur viktig han kommer att vara för Manchester United de kommande säsongerna.