Snackisar efter Real Sociedad – Manchester United 0–4

Den spanska ligafemman Real Sociedad hade inte mycket att sätta emot under torsdagskvällen. Bruno Fernandes blev katalysator med två mål när Manchester United tog ett steg in i åttondelsfinalerna av Europa League efter en 4–0 seger i Turin.

Mycket imponerande insats

Efter en frejdig inledning av båda lagen tog Manchester United över taktpinnen efter drygt 20 minuter. Därefter hade Alexander Isak och company inte mycket att sätta emot.

Bruno Fernandes stod för matchens första mål efter en fin passning av Marcus Rashford och i ärlighetens namn borde United redan ha haft ledningen vid det tillfället.

Rashford kanske borde ha gjort två mål redan innan Fernandes ledningsmål men istället agerade engelsmannen framspelare till portugisen.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken var det Daniel James som hittade Fernandes som enkelt placerade in bollen i bortre hörnet.

3–0 stod Rashford för och strax innan fulltid fick även Daniel James kröna en fin insats med att fastställa slutresultatet till 4–0. Överlag en mycket imponerande insats som faktiskt kom något överraskande.

Visserligen är United oftast bra mot sådana typer av lag som Real Sociedad men det går inte att undgå från att en 4–0 seger mot ligafemman i Spanien är imponerande.

Bruno Fernandes

Han har trots allt vacklat lite i spelet den senaste tiden men idag visade han verkligen sin klass. Löpningen och passningen fram till Rashfords jätteläge i den första halvleken är av högsta klass.

Likaså är hans timing i löpningen som leder till 1–0 målet. Visserligen har han tur att bollen faller så vänligt till honom men bra spelare har tur.

Avslutet till 2–0 målet visar också på klassen han har i den sista tredjedelen. Hans förmåga att nästintill alltid bidra med poäng är omöjlig att inte bli imponerad av.

Men utöver de två målen bidrar han idag också med mycket i spelet. Han har nästan upplevts som lite loj och slarvig i framförallt passningsspelet de senaste matcherna men idag var han skarpare.

Är lagets absolut viktigaste spelare, det har han bevisat många gånger förr och det bevisade han på nytt idag. Förhoppningsvis kommer han hålla i det här framöver, det kommer behövas.

Daniel James

Jag var nog inte ensam om att dra en liten lätt suck när man fick syn på walesarens namn i startelvan. Men idag motbevisade han verkligen mig.

Matchbilden passade James perfekt och det var minst sagt välförtjänt att han fick kröna sin fina insats med ett mål.

Noterades dessutom för en assist när han lite turligt spelade fram Bruno Fernandes till 2–0 målet. Kul att han fick göra några poäng och säkerligen bra för hans självförtroende.

Trots att han har uppenbara brister i sitt spel visade han idag att han trots allt kan bidra till detta Manchester United. När matcherna är lite mer öppna passar han som handen i handsken.

Kan han förbättra sin slutprodukt och spelförståelse tror jag att han kan nå ytterligare en höjd i sitt spel. Han kommer nog aldrig ses som en given startspelare men i just såna här matcher är han allt som oftast bra i.

För övrigt ska så klart Amad Diallos debut nämnas. Kul att få se den unge ivorianen debutera men hade varit kul att se honom få lite mer tid. Förhoppningsvis innebär resultatet att han startar i nästa veckas returmöte.

Allt som allt en imponerande insats och ett mycket starkt resultat, välbehövligt och kul!