Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Butt och Dempsey på bänken; Samtal efter säsongen

Southampton v Manchester United - Premier League

Vi har ett kort nyhetssvep att bjuda på innan matchdagsblogg och kvällens match. Tyvärr verkar det som att covid-19 finns i krokarna kring United, då det blir förändringar på tränarbänken ikväll. Dessutom har vi en uppdatering kring Edinson Cavani.

Butt och Dempsey på bänken

I ett väldigt kort uttalande på hemsidan har Manchester United meddelat att Nicky Butt och Mark Dempsey kommer göra Ole Gunnar Solskjaer sällskap på bänken ikväll, detta på grund av att ”en del av tränarstaben måste självisolera sig.”

Vem eller vilka det är som behöver isolera sig säger man inte, och vi skall därför inte heller spekulera kring det. Vi lär märka det senast under match.

Från Simon Stone inhämtar vi informationen att det inte skall finnas någon oro för Uniteds spelare, och att matchen ikväll kommer att bli av som planerat.

Om vi skall spekulera lite kring anledning, utan att spekulera kring vem som behöver isolera sig, så låter det väl till exempel inte helt osannolikt att någon ledare har en anhörig som testats positivt för covid-19, och att den personen därför isolerar sig som en säkerhetsåtgärd.

Det skall dock påpekas att vare sig United eller Simon Stone bekräftar att det rör sig om någonting relaterat till covid-19, men i dessa tider är det naturligtvis det första man kommer att tänka på när en person isolerar sig.

Samtal med Cavani efter säsongen

Som en uppföljning på våra nyhetssvep från igår och i förrgår kommer nu ytterligare en nyhet relaterat till Edinson Cavani och hans kontrakt.

På den andra halvan av fredagens presskonferens, och här på Uniteds officiella hemsida säger Ole Gunnar Solskjaer att han inte är förvånad över Cavani, bara imponerad, och vad gäller klausulen i kontraktet sa norrmannen att han kommer sätta sig ner med Cavani efter säsongen.

”Vi kommer ha en diskussionen med Edinson och med oss själva i klubben. Men jag måste säga att det han har gjort har varit väldigt positivt. Allt jag kommer säga är att jag hoppas att vädret i Manchester förbättras för honom.”