Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Everton – Manchester United 3-1

Charlie McCann gjorde ett vackert mål men Manchester Uniteds U23 förlorade tungt mot Everton på måndagskvällen. United förde spelet men uselt försvarsspel kombinerat med avsaknad av spetskvalitet offensivt blev avgörande.

Efter att ha varit involverade i a-laget i förra veckan kom varken Amad eller Shola Shoretire till spel för U23 ikväll. Vidare saknades Hannibal efter skadan mot Arsenal (ingen prognos tillgänglig) medan Anthony Elanga fortsatt är ute. När Arnau Puigmal – tillbaka i spel efter en kortare skadefrånvaro – dessutom klev av skadad efter en kvart lämnades vi med en offensiv som inte förmådde luckra upp Evertons låga försvar. De fem nämnda spelarna är topp 6 i både den interna skytteligan och i den interna assistligan.

Matchen igenom var United det spelförande laget och Ethan Galbraith styrde spelet från sin mittfältsposition. Offensivt lämnades emellertid Joe Hugill isolerad och där United mest försökte från distans blev det ständigt farligt när Everton kontrade.

Gång på gång kunde Everton med tämligen enkla passningar spela sig igenom Uniteds backlinje. Till slut gav det utdelning då Nathan Broadhead fick friläge och elegant satte bollen i nät.

Everton hade sedan bud på ett 2-0-mål men precis före pausvilan kunde Charlie McCann kvittera. Han får bollen av Galbraith och kan väldigt enkelt snurra bort en motståndare för att sedan avlossa ett tungt skott.

Inledningen på andra halvlek är Uniteds bästa period i matchen och Dillon Hoogewerf (som kom in när Puigmal klev av) ligger bakom det mesta. Först med en passning som ger Hugill en bra chans men anfallaren drar skottet mitt på målvakten. Strax därefter får Hugill sånär öppet mål på Hoogewerfs inspel men anfallaren når inte riktigt fram till bollen. Slutligen testar Hoogewerf själv, sedan han själv stulit bollen, med ett vasst avslut som målvakten får en hand på och styr stolpe ut.

Istället kontrar Everton in 2-1 i den 57:e matchminuten. Reece Devine blockerar först ett skott och petar sedan bort bollen men inte bättre än att den faller till Broadhead. Anfallaren reagerar kvickare än Will Fish och gör sitt andra mål för dagen.

Bara sju minuter senare fullbordar Broadhead sitt hattrick då United struntar i att markera på en hörna. Jag låter en skärmdump från MUTV illustrera hur ofattbart dåligt Uniteds agerade där.

Resten av matchen blir i stort sett en ren transportsträcka. Med tvåmålsledning i ryggen försvarar sig Everton – som har seriens bästa försvar – med självförtroende och United hittar inte igenom. Den enda chansen att tala om faller till Broadhead då han i matchens slutskede får fritt nickläge. Han fick dock nöja sig med ett hattrick då han drar nicken utanför.

Charlie McNeill får sin debut i U23 då han ersätter Hugill efter 70 minuter.

Sammantaget är det inte tu tal om att det är Uniteds försvar som förlorar matchen. Spelmässigt är vi bättre än Everton men det går inte att lita på att offensiven ska göra sex mål i varje match. Allra helst inte som ikväll när vi saknar de flesta av våra bästa offensiva spelare.

Hela försvarslinjen måste underkännas. På den positiva sidan vill jag framför allt framhålla Dillon Hoogewerf och Ethan Galbraith. Målskytten Charlie McCann gör nog sin bästa match i U23, i en ovan position som vänsterytter.

Förlusten ser United passeras av Everton i tabellen. United är för tillfället femma men kan tappa någon placering då vissa lag har matcher till godo. Vår målskillnad 43-42 på 16 matcher beskriver Uniteds U23 väldigt bra.

Nya tag för U23 på lördag klockan 15.00, då det är match mot Southampton. Ska enligt tablån visas på MUTV och det ska även juniorernas match mot Derby, som har avspark två timmar dessförinnan.

Uniteds mål

McCann kvitterar till 1-1:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1363938833683730437

Everton – Manchester United 3-1 (1-1)

Premier League 2, Division 1, 22 februari


1-0 (26  ) Broadhead
1-1 (45+1) Charlie McCann (Galbraith)
2-1 (57  ) Broadhead
3-1 (65  ) Broadhead


Uniteds lag: Kovár; Neville, Fish, Devine, Fernández; Puigmal (Hoogewerf 16), Sviderský; Helm, Galbraith, McCann; Hugill (McNeill 70)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK