Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – Manchester United

Manchester United v Chelsea - Premier League

Toppmöte stundar, då United imorgon skall försöka besegra Chelsea på Stamford Bridge. Matchen är synnerligen viktig i kampen om Champions League-plats till nästa säsong, då Chelsea inför matchen ligger på femte plats, sex poäng efter United. Om Solskjaer och hans gäng lyckas vinna ser det med andra ord oerhört ljust ut för Champions League-spel nästa säsong, särskilt när vi också sett West Ham på fjärdeplatsen förlora idag.

Manchester United

Det är ingen lätt period United går in i nu. Chelsea borta under söndagen, Crystal Palace borta mitt i veckan, följt av Manchester City borta nästa söndag. Därefter dubbelmöte med Milan, med en hemmamatch mot West Ham insprängd mellan dem, och därefter FA-cupmötet borta mot Leicester. Allt detta inom loppet av tre veckor. Tre veckor som verkligen kan komma att bli avgörande för hur vi kommer se på Uniteds säsong.

Uniteds trend för tillfället är… sådär. Sett till resultaten är det ömsom vin, ömsom vatten. Ingen förlust på de åtta senaste matcherna, sedan tragedin mot Sheffield United, men i de åtta matcherna finns också bottennappet mot West Brom och käftsmällskvitteringen från Everton bredvid de fina 9-0 mot Southampton och 4-0 mot Real Sociedad.

Men nu är det alltså Chelsea som väntar. Ett Chelsea som sedan Thomas Tuchel tog över för en månad sedan har fem segrar och två oavgjorda ligamatcher, och med detta har klättrat ett antal platser i tabellen och nu alltså på allvar blandat sig i kampen om Champions League-platserna.

Att Manchester United kommer gå för sin bästa elva imorgon är ju tämligen självklart. Särskilt efter att man kunde rotera friskt i torsdags, även om man kan tycka att Solskjaer faktiskt borde vågat rotera ännu mer då.

Den eviga frågan kring United numera är väl vilken som är Uniteds bästa elva, och det enkla svaret är väl att det är olika beroende på vem man frågar. Men om vi ser till vilka som finns tillgängliga, och skall försöka utgå från hur Ole Gunnar Solskjaer tänker, ja då kommer David de Gea starta, med Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire och Luke Shaw framför sig.

På innermittfältet gör skadorna allt det med all säkerhet kommer bli Fred tillsammans med Nemanja Matic. Mot Sociedad i torsdags fick Axel Tuanzebe en halvlek som innermittfältare, men det var nog mest för att ge honom speltid, inte att han skall ses som ett alternativ där i en bortamatch mot Chelsea.

Den offensiva fyran kommer innehålla Bruno Fernandes som tia, den kommer innehålla Marcus Rashford som vänsterytter och utöver dem kommer Anthony Martial få fortsatt förtroende som nia nu när Cavani saknas, och till höger bör vi få se Mason Greenwood framför Daniel James.

Möjlig startelva:

Chelsea

Ja Chelsea har alltså en relativt ny tränare, som fått bra effekt på laget ganska omgående. Utöver det fina facitet i ligan har man också slagit ut Barnsley ur FA-cupens femte omgång, och också skaffat sig ett utmärkt läge i Champions League efter att ha besegrat Atletico Madrid borta med 1-0 nu i tisdags.

Tuchel har sedan han tog över konsekvent använt sig av fembackslinje, dock skall det sägas att som höger ytterback har han vid ett flertal tillfällen använt sig av Callum Hudson-Odoi, som i grund och botten är en offensiv spelare. Mot United tror jag dock att Tuchel väljer att spela med Reece James igen, för att ha en defensivt bättre spelare att ställa mot Marcus Rashford.

Med de värvningar klubben gjort det senaste året måste det sägas att om man ser till truppen så skall detta Chelsea inte bara slåss om Champions League-platser, det är snarare så att de sitter på en trupp som bör kunna utmana om titeln när den är ihopspelt. Detta går ju dock inte på en handvändning, att värva in en massa stjärnspelare gör inte att ett lag per automatik fungerar, men till nästa säsong bör Chelseafansen kunna räkna med att deras lag finns med allra högst upp, om Tuchel får styr på det i längden.

Hur Tuchel ställer upp laget mot United är inte helt klart. Den grafiska elvan vi har ställt upp nedan är densamma som man använde mot Southampton förra helgen. Det finns ju dock flera andra spelare som skulle kunna gå in.

 • Anders Christensen spelade istället för Kurt Zouma mot Atletico tidigare i veckan.
 • Jorginho och Olivier Giroud startade även de mot Atletico, till förmån för N’Golo Kanté och Tammy Abraham.
 • Ben Chilwell har startat 18 ligamatcher den här säsongen, men har sedan Tuchel tog över allt som oftast bänkats till förmån för Marcos Alonso.

Samtliga spelare nämnda ovan skulle så klart kunna användas från start, precis som att Kai Havertz, Hakim Ziyech och Christian Pulisic alla är riktigt bra spelare som absolut skulle kunna bli aktuella för elvan. Jag tror dock inte Tuchel kommer rotera för mycket, utan att elvan kommer bli i stil med den mot Southampton och Atletico Madrid. Exakt hur det blir vet vi klockan 16.30 imorgon.

Möjlig startelva:

Historik

United har genom historien mött Chelsea 187 gånger. 78 av dessa har man vunnit, 55 har spelats oavgjort och 54 har förlorats, till en målskillnad av 296-226.

Fktum är att United har plusfacit även vid matcher på bortaplan. På de 88 matcher som spelats borta har United vunnit 36 gånger, 22 matcher har slutat oavgjort och förlust har det blivit 30 gånger, med 143-129 i målskillnad till Uniteds favör.

Visste ni att…

 • Chelsea har hållt nollan på hemmaplan sedan Tuchel tog över?
 • United har vunnit sina tre senaste bortamatcher mot Chelsea?
 • Chelsea är den klubb Marcus Rashford har gjort flest poäng mot, med fem mål och två assist?

Matchinformation

Chelsea
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 26
Tid: Söndagen den 28 februari 2021, 17.30
Plats: Stamford Bridge, London
Domare: Stuart Attwell
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (knä, inget datum)
 • Mata (skada, mitten mars)
 • Pogba (muskel, mitten datum)
Tveksamma:

 • Cavani (muskel)
 • James (skada)
 • McTominay (skada)
 • Van de Beek (muskel)
FORM
O6/2EvertonHPL3-3
V9/2West HamHFA1-0EF
O14/2West BromBPL1-1
V18/2Real SociedadBEL4-0
V21/2NewcastleHPL3-1
O25/2Real SociedadHEL0-0

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Silva (muskel)
FORM
V4/2TottenhamBPL1-0
V7/2Sheffield UBPL2-1
V11/2BarnsleyBFA1-0
V15/2NewcastleHPL2-0
O20/2SouthamptonBPL1-1
V23/2A MadridBCL1-0

United mot Chelsea

Totalt:18878-56-54296-226
Borta:8836-22-30143-129
Premier League:5717-22-1872-71
SENASTE MÖTENA
V2019-10-30BLC2-1
V2020-02-17BPL2-0
F2020-07-19NFA1-3
O2020-10-24HPL0-0
SENASTE BORTAMATCHER
O2018-10-20BPL2-2
V2019-02-18BFA2-0
V2019-10-30BLC2-1
V2020-02-17BPL2-0