Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Chelsea – Manchester United (Förbättring krävs)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Chelsea. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/02/28 19:45

Chelsea – Manchester United 0-0

Premier League, omgång 26 • 2021-02-28. 17.30 • Stamford Bridge, London • domare: Stuart Attwell

 

Avspark: 17.30 • Teve: V Sport Premium, Viaplay

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; James, Fernandes, Rashford; Greenwood (Martial 79)

Avbytare: Henderson, Bailly, Tuanzebe, Telles, Williams, Matic, Van de Beek, Amad

Chelsea

Mendy; Azpilicueta, Rüdiger, Christensen, Chilwell; Kanté, Kovacic; Hudson-Odoi (James 46), Mount, Ziyech (Havertz 78); Giroud (Pulisic 65)

Avbytare: Kepa, Zouma, Emerson, Alonso, Jorginho, Werner

Updated: 2021/02/28 19:46
 • 0
 • Share


2021/02/28 19:45
Sammanfattning

Med facit i hand så fick vi inte den förbättring som krävdes. Ja, vi skall ha en straff och med Bruno som straffskytt hade det med all säkerhet gett 1-0 och en annan typ av match. Om Luke Shaws kommentarer efter matchen, om att domare Attwell sagt till Harry Maguire att ”om jag dömer straff kommer det bli en massa prat om det efteråt” är sant så räknar vi iskallt med att Attwell gjort sin sista match som fotbollsdomare.

Men faktum är att United inte skapar tillräckligt med chanser för att vinna, och det är kanske inte så konstigt med vår bästa anfallare och mest kreativa sittande mittfältare borta. Uniteds trupp är inte bred nog för att kunna hantera den typen av bortfall i en bortamatch mot Chelsea utan att det ger effekt, särskilt inte när Rashford inte är i bästa slag, eller Martial helt utan tillstymmelse till form.

Resultatmässigt är en poäng borta mot Chelsea inte dåligt, och ser man till andra resultat så var denna helgen en positiv sådan för United, i och med förlusterna för West Ham och Leicester. Ligatiteln har jag redan gett upp, så att City vann gör mig liksom ingenting.

==

Med detta avslutar vi matchdagsbloggen för idag. Snackisar och betyg är på väg, läs dem.

Ha en fin kväll.

 • 0
 • Share

Matchen är slut, och United har återigen spelat 0-0 mot ett ”Big six”-lag. Chelsea har mer boll, United har den bättre men ändå inte tillräckligt bra, och ett oavgjort resultat får i slutändan ändå ses som rättvist.

 • 0
 • Share

Som sagt, Martial in, ut går inte Daniel James utan Mason Greenwood. Märkligt i mina ögon.

Samtidigt gör Chelsea sitt sista byte, då Havertz ersätter Ziyech.

 • 0
 • Share


2021/02/28 19:01
Uniteds första byte

Är på gång. Anthony Martial är på väg in, och då får vi se om det är James eller Greenwood som går ut. Jag tippar på James.

 • 0
 • Share


2021/02/28 18:49
Jobbig kvart

United har haft 15 tuffa minuter i början av den andra halveken, där Chelsea istället varit laget som lyckats sätta press och trycka ner United.

Mason Greenwood hade dock precis ett fint skott som gick nån decimeter utanför, och innan dess hade United ett kontringsförsök som visserligen misslyckades, men som ändå var ett embryo. Men upp med prestationsnivån nu gubbar.

 • 0
 • Share


2021/02/28 18:31
Andra halvlek

Yes, då drar vi igång igen.

 • 0
 • Share


2021/02/28 18:17
Halvtid

Vi har 0-0 när 45 minuter har spelats. United går med hög press vilket allt som oftast ställer till det Chelsea, men det har inte heller riktigt kommit några supervassa målchanser för United. Bästa läget borde så klart ha blivit straffen som Stuart Attwell alltså felaktigt valde att inte blåsa, men i övrigt saknas den individuella kompetensen längst fram idag.

 • 0
 • Share


2021/02/28 17:47
United berövas straff

Callum Hudson-Odoi tar med hands i eget straffområde, men Stuart Atwell vågar inte blåsa straff ens efter VAR-granskning. Så går det när svaga domarna sätts under press från rädda lags tränare.

 • 1
 • Share


2021/02/28 17:42
Tio pigga

Drygt tio minuter är spelade, och det ser ändå rätt bra ut. Kul också att Solskjaer vågade satsa på Greenwood som forward, det ser jag som oerhört positivt.

Gällande Chelsea så är det nog ändå med fembackslinje vi får säga att de spelar.

 • 0
 • Share


2021/02/28 17:26
Då kör vi

Lagen är ute på planen, och det är dags för United att stå för en helgjuten insats. Kör på!

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:45
Fyrbackslinje för Chelsea

För Chelsea ser det väl ut som att de spelar en fyrbackslinje för första gången under Tuchel. Rimligen enligt den här formationen.

Mendy

Azpilicueta – Rüdiger – Christensen Chilwell

Kanté, Kovacic

Hudson-Odoi – Mount – Ziyech

Giroud

Tittar man sedan på Chelseas bänk är den minst sagt stark, och fylld av spelare som kan göra skillnad…

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:40
Tankar om elvan

Jaha ja, lille luring-Ole har (förmodligen) överdrivit Scott McTominays hälsoproblem en smula, då han alltså till och med startar skotten. Vi hoppas det är att han överdrivit det, och inte chansar med en sliten McT.

Den stora funderingen idag är väl hur han formerar anfallet. I min värld vore det rimliga att låta Mason Greenwood gå in på topp, med Rashford på sin naturliga vänsterkant och Daniel James till höger. Samtidigt vet vi att Ole tidigare inte litat på Greenwood längst fram, därför tror jag snarare att vi får se ungtuppen till höger, Rashford centralt och James till vänster, och alltså elvan enligt detta.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Fred

Greenwood – Bruno – James

Rashford

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:31
Och hemmalaget

Thomas Tuchel har även han valt ut en elva. Så här startar Chelski.

Bild

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:30
Dagens elva

Där ser man, den läckta elvan visade sig stämma, och Scott McTominay är alltså så frisk att han kan starta, Solskjaers kommentarer till trots. Så här ser elvan ut.

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:27
Mer och mer McT

Surret kring McTominays medverkan blir allt starkare… Om tre minuter vet vi.

 • 0
 • Share


2021/02/28 16:09
Läckt elva

Det cirkulerar en ”läckt” elva som inte skulle innebära fembackslinje. Den innehåller dessutom Scott McTominay, som vi mer eller mindre räknat bort helt från spel idag.

Detta är den läckta elvan.

De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Fred, McTominay, Fernandes, Rashford, Greenwood, James

 • 0
 • Share


2021/02/28 15:00
Vinst för Arsenal

Japp, United får alltså en gratischans att rycka ifrån i kampen om andraplatsen, då Arsenal besegrar Leicester borta. Oerhört positivt för oss.

 • 1
 • Share

Jag skrev gårdagens införrapport, och spekulerade där i den mer vanliga taktiken från Ole, med ett 4-2-3-1 med följande spelare.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Fred – Matic

Greenwood – Bruno – Rashford

Martial

Om vi leker med 5-3-2-tanken som Micke skrev om, vilka spelare skulle då starta?

Personligen tror jag bara att det blir en spelare som flyttas till bänken och ersätts av någon annan, och att det är Mason Greenwood som flyttas till bänken ser jag tyvärr som självklart. Frågan är ju sen om Solskjaer väljer att sätta in en mittback, Bailly ligger väl närmast till hands, eller om han låter Shaw spela vänster mittback och att Telles får en Premier League-start.

Jag lutar nog åt det senare, då en vänsterfotad vänster mittback är bättre än en högerfotad sådan, och att Shaw har gjort det mycket bra där tidigare. Vi vet också att Telles är riktigt bra när han får något mindre defensivt ansvar.

Det skulle alltså ge denna elva.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw – Telles

Fred – Matic

Bruno

Rashford – Martial

 • 0
 • Share


2021/02/28 13:56
Har Micke rätt?

Vår skribent och delat ansvarige, Mikael Österdahl, twittrade för en stund sedan att han har en känsla av att Solskjaer väljer en fembackslinje idag. Argumenten till varför ser ni nedan.

Har han rätt tro? Och hur skulle United i så fall ställa upp?


 • 0
 • Share


2021/02/28 13:52
Leicester

Våra i nuläget främsta konkurrenter om andraplatsen, Leicester, har idag hemmamatch mot Arsenal. Efter en tidig ledning har de nu i slutet av den första halvleken tappat till 1-2. Om Arsenal håller detta innebär det alltså att trean Leicester och fyran West Ham förlorat i helgen, och om United kan skrälla och slå Chelsea har alltså även femman i ligan förlorat. Det hade ju varit oerhört trevligt när det kommer till kampen om andraplatsen och CL.

 • 0
 • Share


2021/02/28 13:22
Sist det begav sig

Ja det blev som sagt 0-0 hemma mot Chelsea i höstas. Poängen var faktiskt Uniteds första på hemmaplan den här säsongen, ni minns säkert den bedrövliga start United hade på Old Trafford i höstas.

Förra säsongens bortamöte slutade dock trevligt, då United efter mål av Martial och Maguire vann med 2-0. Även bortamötet i fjolårssäsongens ligacupmöte var trevligt. Det var matchen som vanns med 2-1, efter ett fantastisk frisparksmål signerat Marcus Rashford.

 • 0
 • Share


2021/02/28 12:45
Tidiga lagnyheter

United har lyckats förbli hemliga än så länge, och vi har ingen matchtrupp att rapportera om. Det vi vet är att ett antal spelare, de som nämndes i det förra inlägget, plus Juan Mata och Phil Jones (om ni minns honom) saknas. Så valen att laborera är inte jättestora för den gode Solskjaer.

 • 0
 • Share


2021/02/28 11:50
Förbättring krävs

Ett formstarkt Chelsea på bortaplan, inte den lättaste av matcher i världen. Det får vi slå fast redan på förhand. Skall United ha en chans att ta med sig några poäng krävs det därmed en förbättring av insats idag, och en ganska rejäl sådan.

Ligamatcherna mot de tänkta topplagen den här säsongen har minst sagt lämnat mer att önska. 1-6 mot Tottenham var ju så klart ett bisarrt och överdrivet resultat, men sedan dess har det blivit 0-0 hemma mot dagens motståndare, 0-1 mot Arsenal, 0-0 hemma mot City följt av samma resultat mot såväl Liverpool och Arsenal borta. Med tanke på att målet mot Spurs kom på straff kan vi alltså konstatera att United inte gjort ett enda spelmål mot ”Big six”-lagen i ligan. 

Visst, ska man se det positivt så är det ju bra att man lyckades knipa en poäng borta mot Liverpool till exempel, det har United ju minst sagt haft svårt för de senaste åren. Men faktum är att Chelsea är ett bra mycket svårare lag att möta den här säsongen, så skall vi ens få med oss en poäng måste stor förbättring ske, skall vi få med oss tre krävs en enorm sådan.

Förutsättningarna att göra det är ju inte heller de allra bästa. Paul Pogba saknas, vilket ger ett enorm dropp i kreativitet. Inte heller lär Scott McTominay finnas med, och trots all hans begränsning så är han ändå en spelare vars attityd hade varit fantastisk idag. Att Edinson Cavani inte finns med är dock förmodligen det största tappet, då det innebär att Anthony Martial lär starta, och det har inte gjort någon glad den här säsongen. 

 • 0
 • Share