Shaw missförstod; Publik hemma mot Leicester?; Cavani snart redo

Veckans första svep innehåller en blandat kompott nyheter. Vi noterar att Luke Shaw tydligen hade en del vax i öronen under gårdagskvällens besök i London och att han kan bli avstängd för vad han sade under en intervju efteråt. Därtill konstaterar vi att omgång 36 kan vara den nya omgång 37 och att Edinson Cavani kan tänkas vara redo för spel snart.

Shaw hörde fel

Luke Shaw gav igår en intervju med Sky Sports efter slutsignalen. Under de dryga tre minuterna gav Shaw sin syn på matchen och nämnde också att han hört diskussionen mellan domaren Stuart Attwell och Harry Maguire i samband med handssituationen i första halvlek. Shaw sade sig ha hört att Attwell sagt att ”det kommer att bli snack efteråt om jag dömer straff”.

Det hela skapade en hel del diskussion på sociala medier under kvällen, men under måndagsmorgonen gick United ut med ett uttalande till pressen där man förklarade att Shaw missförstått diskussionen mellan Maguire och Attwell. Maguire ska ha gett sin version av vad som sades och det är också på basen av det som United gör sitt uttalande.

Uniteds uttalande kan dock visa sig bli verkningslöst. Enligt Daily Mail kommer FA under dagen att bestämma huruvida Shaw stängs av och bötfälls eller inte för sitt uttalande.

Publik i omgång 36?

17 maj har sagts vara det gyllene datum som gäller för fotbollsfans i England. Då skulle man åter vara välkomna till arenorna. 10000 åskådare har satts som ett maxtak för omgång 38, det vill säga den sista ligaomgången. Datumet har dock väckt en del irritation då enbart hälften av klubbarna skulle få en hemmamatch inför publik och att stödet från läktarna skulle gynna vissa lag i nedflyttningsstriden.

Nu höjs dock röster för att senarelägga den 36:e omgången för att möjliggöra två omgångar med publik. Enligt uppgifter i The Times har tv-bolagen gett grönt ljus för ändringen som skulle ge alla klubbar en hemmamatch med publik. Omgång 36 skulle, om förändringen röstas igenom av klubbarna, bli den ”nya” omgång 37 och datumen som gäller är den 18-19 maj. För Manchester Uniteds del skulle det innebära att hemmamötet med Leicester skulle spelas inför publik.

Cavani ”snart tillbaka”?

Edinson Cavani har gått skadad de senaste ligamatcherna, något som synts mer än väl i Uniteds offensiv. Uruguayanen nämndes av Ole Gunnar Solskjaer före matchen mot Chelsea och då skulle det till ”ett under” om 34-åringen kunde spela. Något under inträffade inte, men nu signalerar Cavani att han hoppas vara tillbaka ”snart”.

Uniteds officiella hemsida gjorde ett litet nummer av tweeten och konstaterade att Cavani ”förhoppningsvis kan vara tillbaka till mötet med Crystal Palace på onsdag kväll”.

AWB väljer Kongo?

Vi diskuterade Aaron Wan-Bissakas landslagstillhörighet tidigare den här säsongen, närmare bestämt i oktober. Då hette det att högerbacken var redo att slåss för en plats i Gareth Southgates engelska landslagstrupp. Nu, när kommande landslagsuppehåll står för dörren, rapporterar David Ornstein på The Athletic att Wan-Bissaka kan välja att representera Kongo om han inte får en plats i truppen. 23-åringen har kongolesiskt påbrå och står noterad för en U20-landskamp för Kongo. Det att Wan-Bissaka ännu inte spelat någon officiell a-landskamp gör att han kan ”välja” landslag.

England möter San Marino, Albanien och Polen i VM-kvalet den 25-31 mars och Southgate väntas presentera sin trupp om drygt två veckor.

Damerna vann

Damerna spelade igår en träningsmatch mot Sheffield United och vann med klara 5-0. Någon desto mer utförlig information finns inte att tillgå, vilket är i linje med hur det brukar vara då damerna spelar träningsmatch.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS