Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Manchester City

Manchester United v Manchester City - Premier League

Manchester United tar sig an säsongens förmodligen svåraste uppgift imorgon kväll då man beger sig till andra sidan stan för möte med Manchester City. Truppen som ska försöka sig på att minska gapet i ligan har under lördagskvällen presenterats av lokaltidningen i stan.

Manchester Evening News brukar vara först på bollen när det handlar om Uniteds matchtrupper. Den här gången är givetvis inget undantag.

Truppen anlände till The Lowry Hotel under kvällen, inför vad som blir det 185:e mötet lagen sinsemellan.

Anthony Martial är tillbaka i truppen efter att ha varit frånvarande senast mot Crystal Palace.

Tidningen skriver däremot att det finns tvetydigheter gällande Edinson Cavanis medverkan. Uruguayanen spelade 75 minuter senast men klev rätt ner i omklädningsrummet i samband med bytet. Sedan tidigare har Cavani missat drygt två veckor på grund av skada och gissningen är att anfallaren kan ha åkt på ett bakslag igen. Vi håller emellertid tummarna för att så inte är fallet.

Vi kan också konstatera att Dean Henderson kommer göra sitt första Manchester-derby i ligasammanhang i och med att David De Gea inte längre befinner sig i landet. Detta på grund av att spanjoren nyligen blivit pappa och har begett sig hem till Spanien.

Varken Donny van de Beek, Paul Pogba eller Juan Mata syntes till utanför hotellet. Däremot finns både Amad och Shola Shoretire med.

Truppen ser ut enligt följande:

MÃ¥lvakter: Dean Henderson, Lee Grant, Nathan Bishop

Backar: Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Alex Telles, Brandon Williams

Mittfältare: Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic, Bruno Fernandes, Shola Shoretire, Amad, Daniel James

Anfallare: Marcus Rashford, Anthony Martial, Mason Greenwood