Dagen efter: Vi är ett bättre United idag

Manchester United såg till att måla staden röd igår kväll. Grannen besegrades med 2-0 och i ärlighetens namn var det ett rättvist resultat. City hade bollen men United utnyttjade lägena man skapade.

Efter tre raka 0-0-matcher i ligan hade det nästan inte spelat någon roll vad resultatet hade blivit igår. Visst, 6-1 i baken hade man väl gärna sluppit, men ni förstår.

United behövde visa något livstecken igen och framför allt tydliggöra vad man har för mål med resten av säsongen, då det nu återstår tio matcher kvar att spela.

Att City skulle vara bollförande och äga initiativet till största del var inget förvånande. Frågan var bara hur United skulle bemöta det. Vi kan ju konstatera att prägeln på matchen sattes ganska omgående, närmare bestämt efter en halv minut, då United tilldelats straff.

Anthony Martial, som var bra matchen igenom, gick omkull och fick Anthony Taylors sympatier. Bruno Fernandes gjorde såklart inget misstag när elvameterssparken sedan skulle förvaltas.

Det var emellertid ett United som sjönk längre och längre ner och till slut ända ner i knät på Dean Henderson. Att man lyckades rida ut stormen in till paus var ett nyckelmoment i matchen.

För i andra halvlek gick man ut med ny energi och snickrade ihop ett synnerligen vackert mål. Trygge Henderson kastade ut till briljante Luke Shaw som satte fart, kombinerade sedan med Marcus Rashford, varpå vänsterbacken sedan begravde bollen i bortre hörnet.

Efter 2-0-målet kändes det märkligt nog som att City inte skulle komma tillbaka. Kanske ansåg Pep och gänget att det inte var någon idé att göra en anstormning när tabelläget ändå inte är hotat?

Hursomhelst innebar segern att United nu är elva poäng bakom stadsrivalen istället för 17, som inte hade varit en vild gissning inför matchen.

Ole Gunnar Solskjaer blev i och med vinsten även den manager som vunnit tre raka bortamatcher mot City i ligaspelet. Bara en sån sak.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns via den här länken.

Solskjaers presskonferens

En nöjd manager mötte pressen efteråt. Här går vi igenom i punktform vad som togs upp.

• Alla matcher lever sina egna liv. Kan gå upp och ner. Startade bra idag och med en tidig ledning sätter det ramen för matchen.
  • Spelade kanske lite mycket på resultatet i första halvlek. Ändrade det till andra halvlek.
  • Luke Shaw var tveksam. Alex Telles var redo. Shaw är alltid svår att spela mot och är svårstoppad i offensiven.
  • Måste berömma hela laget, inte bara backlinjen.
  • Lag skapar olika problem. City är alltid svåra och varje match är annorlunda. Den här matchen liknade matchen mot Chelsea. Solskjaer menar emellertid att nu fick man straffen som man inte fick mot Chelsea.
  • Måste tänka på torsdag (mot Milan). Finns mycket att utveckla och behöver hitta en kontinuitet.
  • “Vi är ett bättre Man United nu än tidigare.”
  • Oklart läge med Rashford. Måste ta det med läkarna först.
  • Säsongen är ett maraton, ingen sprint. Går inte att prioritera en match utan måste se helheten.