Bättre än befarat för Rashford; Cavani kan bli kvar trots allt; Zlatan aktuell för spel

Marcus Rashford skadade foten mot Manchester city i söndags men även om han lär missa någon match så är foten bättre än befarat. Samtidigt följer vi upp gårdagens rapport om att Edinson Cavani vänder hem till Argentina med motsatta uppgifter.

Vidare noterar vi att Zlatan Ibrahimovics rehabilitering går bättre än väntat och Milanspelaren uppges nu kunna göra comeback redan på torsdag.

Rashfords skada bättre än befarat

Måndagens undersökning gav positiva besked gällande Marcus Rashford, rapporterar James Ducker för Telegraph. Rashford skadade fotleden men undersökningen avslöjar att det inte rör sig om någon ligamentsskada.

Den engelska anfallaren hade emellertid svårt att stödja på foten under måndagen och fotleden ska vara kraftigt svullen.

Det är nu förväntat att Rashford de kommande dagarna ska ha foten nedkyld. United kommer vänta på att svullnaden ska lätta för att sedan fatta beslut om hur rehabiliteringen ska fortlöpa.

Hur lång rehabiliteringen kan tänkas bli är ovisst men Ducker menar att Rashford faktiskt kan må bra av lite vila. Anfallaren har sedan november varit påverkad av en axelskada, som kan tänkas behöva opereras i sommar.

United har fyra matcher kvar att spela före landslagsuppehållet: dubbelmötet mot Milan i Europa League, ligamatchen mot West Ham och FA-cupkvartsfinalen mot Leicester.

Vi kan förvänta oss en uppdatering när Ole Gunnar Solskjaer håller presskonferens inför hemmamatchen mot Milan imorgon.

Cavani förlänger med United

Igår rapporterade vi att Edinson Cavani kan flytta till Boca Juniors i sommar. Den argentinska sportkanalen Tyc Sports har emellertid andra uppgifter. Personer i Cavanis omgivning ska ha meddelat att anfallaren inte har någon intention att flytta till Argentina.

Istället uppges Cavani vara nära att förlänga kontraktet med United. Spelaren och klubben ska ha ett möte inplanerat de kommande veckorna för att binda uruguayanen till United över säsongen 2021/22.

Ibrahimovic aktuell för spel på torsdag

”[Zlatan Ibrahimovic] är bättre,” säger Milans tränare Stefano Pioli enligt Eurosport.

”Imorgon ska vi göra en ny undersökning för att se hur hans rehabilitering går. Vi hoppas att han kan återhämta sig till torsdagen.”

Onekligen en oväntat snabb comeback för den före detta Unitedspelaren om så blir fallet.

Shoretire i a-lagstruppen

Avslutningsvis noterar vi att Manchester United nu räknar Shola Shoretire som en a-lagsspelare på riktigt. Shoretire har flyttats från juniorlaget till a-laget på klubbens officiella hemsida.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS