United prioriterar Haaland; Milenkovic till England, United favorit; Shoretire prisad

En anfallare och en mittback står högt, troligen högst, på Manchester Uniteds önskelista inför sommarens transferfönster. Anfallaren som är mest önskad är Erling Haaland medan United uppges ha en bra chans att förstärka mittförsvaret med Nikola Milenkovic.

Förutom silly season tar vi i dagens nyhetssvep upp att Shola Shoretire har prisats och att flera Unitedspelare har blivit landslagsuttagna.

United prioriterar Haaland

Enligt Manchester Evening News är Erling Haaland anfallaren som Manchester United helst av allt vill värva i sommar. Både manager Ole Gunnar Solskjaer och fotbollschef John Murtough ska se Haaland som den perfekta spelaren för Uniteds offensiv.

Det är emellertid ingalunda någon enkel affär att lösa. Först och främst kommer Haaland att bli dyr, även om det kan vara i Borussia Dortmunds intresse att sälja i sommar. Förutom en saftig övergångssumma uppges Haalands lönekrav – 350.000 pund i veckan – vara ordentliga.

United förväntas inte kunna lösa mer än en stor affär i sommar och jagar förutom en anfallare även en mittback. Satsas stora pengar på endera positionen lär det bli en budgetlösning på den andra.

Utöver det ekonomiska problemet så har United även konkurrerande klubbar att tampas med. Det finns ingen anfallssökande toppklubb som inte skulle vilja värva Haaland.

Milenkovic flyttar till England, fördel United

Fiorentinas mittback Nikola Milenkovic kommer mest troligt lämna klubben i sommar. Enligt media i Italien är det också högst troligt att serben kommer att flytta till England, där både Manchester United och Liverpool ska vara intresserade.

Enligt Gazzetta dello Sport – återgivet av Sport Witness – ska mittbacken redan ha väskan redo för en flytt till England. Milenkovic nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2022 och han ska ha bestämt sig för att inte förlänga.

Att United startade en dialog med spelaren redan förra sommaren uppges placera klubben i förarsätet. United ska ha en klar fördel i kampen om mittbacken.

Det är förväntat att 35 miljoner euro ska övertyga Fiorentina att sälja.

Shoretire prisad

Shola Shoretire har utsetts till februari månads bästa spelare i U23-serien Premier League 2. Shoretire gjorde fyra mål och en assist på två PL2-matcher i början av februari och spenderade återstoden av månaden i a-laget.

Landslagsuttagningar

Landslagsuppehållet närmar sig och med det börjar uttagningarna droppa in.

Greenwood mot Dalot i U21-EM

Det vankas gruppspel i U21-EM i mars (slutspelet följer i maj/juni). England ställs mot Portugal, Kroatien och Schweiz i kampen om två slutspelsplatser och en av spelarna i den engelska truppen är Mason Greenwood. För Greenwood blir det första landslagschansen sedan han skickades hem från a-landslaget i september.

Vi har ytterligare Unitedintresse i gruppen, då Diogo Dalot ska representera Portugal i turneringen.

De Gea i spanska landslaget

David de Gea är givetvis uttagen till det spanska a-landslaget, då det europeiska VM-kvalet drar igång.

James och Levitt

Att Daniel James skulle få plats i det walesiska landslaget var en självklarhet. Att han skulle få sällskap av Dylan Levitt var inte lika självklart. Levitt flyttade till kroatiska NK Istra på lån i mitten av januari. På de fem första matcherna i nya klubben har det bara blivit ett inhopp. Den begränsade speltiden till trots blev Levitt alltså uttagen igen.

Från Wales noterar vi också att Charlie Savage har blivit uttagen till U18-landslaget.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS