Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Glazers aktier; Ahmedhodzic-rykten; Zlatan tillbaka i landslaget

Tisdagens nyhetssvep är här och vi behandlar det senaste kring Glazers aktieförsäljning. Malmö FF:s mittback Anel Ahmedhodzic kopplats ihop med Manchester United. Dessutom har Janne Andersson tagit ut sin landslagstrupp som bland annat inkluderar Victor Lindelöf och en före detta United-spelare.

Vi börjar med ägarnas moves på aktiemarknaden.

Avram Glazers sålda aktier

I helgen kom det uppgifter om att Avram Glazer en av medlemmarna i Manchester Uniteds ägarfamilj, säljer en del av sina aktier i klubben. Glazer gör sig av med totalt 3 procent av sitt aktieinnehav.

Det har ryktats om att aktieandelarna ska vara värda 100 miljoner dollar men nu rapporterar Simon Stone på BBC att så inte är fallet, det är dock inte långt ifrån.

Enligt Stone ska aktierna vara värda 95,6 miljoner dollar som går till personen som säljer aktierna. Pengarna går alltså direkt till Avram Glazer och inte till United.

Detta ska innebära att Glazers ägarskap av klubben droppar från 78% till 74,9%.

Ahmedhodzic ryktas till United – men är nära Atalanta

Malmö FF:s talangfulla mittback Anel Ahmedhodzic har under veckan kopplats ihop med både Manchester United och Chelsea i en affär som skulle vara värd runt 150 miljoner kronor.

Enligt Fabrizio Romano har dock ingen av klubbarna varit i kontakt med Malmö FF utan de har bara scoutat Ahmedhodzic. Samtidigt skriver Romano att mittbacken är nära en övergång till Atalanta.

Lindelöf och Ibrahimovic uttagna till landslaget

Janne Andersson presenterade under förmiddagen den svenska truppen till det kommande VM-kvalet. Det mest notabla var så klart att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget efter drygt fyra år.

Något som ingen blev chockerad över var dock att Victor Lindelöf också han blev uttagen. Sverige ställs mot Georgien och Kosovo under nästa vecka.

Kovar uttagen till Tjeckiens U21-landslag

Manchester Uniteds unga målvakt Matej Kovar har blivit uttagen att representera Tjeckiens U21-landslag i U21-EM.

Gruppspelet spelas nu i mars där Tjeckien ställs mot Italien, Spanien och Slovenien. Går de vidare väntar slutspel senare i sommar.