Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Teden Mengi har signerat nytt långtidskontrakt

De nya kontrakten fortsätter att ramla in för Manchester Uniteds mest lovande spelare. Idag meddelas att mittbacken Teden Mengi har skrivit på till juni 2024, med ett optionsår på det.

Vi noterar att United bekräftar kontraktstiden för Mengi. Något klubben inte gjorde när Shola Shoretire, Hannibal och Anthony Elanga signerade kontrakt. Skillnaden är kanske att Mengi är uppskriven som a-lagsspelare på Uniteds hemsida, något de andra tre inte var när de skrev kontrakt (Shoretire har sedermera flyttats upp på hemsidan).

Mengi, som är född i april 2002, kom till Uniteds akademi redan som sjuåring. Han arbetade sig sedan upp i hierarkin. Förra säsongen etablerade han sig i klubbens U23 och han fick även debutera i a-laget mot LASK i Europa League. Inför den här säsongen flyttades han upp i a-laget på riktigt men någon speltid blev det inte innan han i februari gick till Derby på lån. Dessförinnan hade han under säsongen spelat elva matcher för klubbens ungdomslag och varit oanvänd avbytare i a-laget vid fem tillfällen.

I Derby inledde Mengi på bänken men i mars har han spelat i fyra av fem ligamatcher (90 minuter i tre av matcherna, 45 minuter som inhoppare i en). Totalt har han nu spelat sex matcher för Derby.

Det blir spännande att följa Mengis utveckling framöver.