Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Arsenal – Manchester United

Manchester United Women v Arsenal Women - Barclays FA Women's Super League

För Manchester Uniteds damlag väntar ikväll lagets hittills viktigaste match någonsin. Vi möter Arsenal på bortaplan i den match som mest troligt avgör vilket av lagen som spelar Champions League nästa säsong.

Arsenal går in i matchen med vetskapen att de måste vinna, medan oavgjort innebär att det fortfarande är stor fördel United. Dessutom har Arsenal pressen på sig som etablerat topplag medan United är nya på den här nivån.

Ändå säger Uniteds huvudtränare Casey Stoney att det skulle vara ett misslyckande ”för mig personligen, inte för mina spelare” att missa Champions League.

Matchen ikväll har avspark klockan 19.30 och visas på V Sport Extra och Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Earps
Harris, A Turner, M Turner, Batlle
Zelem, Groenen
Toone, Staniforth, James
Press

I United noterar vi att Lauren James och Christen Press är tillbaka i startelvan efter skadefrånvaro. Återstår att se vem av dem som spelar toppforward. Hittills har Press primärt använts där men många menar att hon gör sig bäst som ytterforward.

Den stora överraskningen i laget är att Hayley Ladd får nöja sig med en plats på bänken. Märkligt, då hon är den defensivt starkaste mittfältaren i laget.

Arsenals lag

Förutsättningarna

Det är tabelltrean United som gästar fyran Arsenal, i en match mellan två hårt skadedrabbade lag. Inför matchen ligger United sex poäng före men Arsenal har en match till godo och överlägsen målskillnad. Då inget av lagen efter ikväll har någon match kvar mot topp 4 gäller att det är förväntat att lagen går rent under säsongsavslutningen.

Seger för Arsenal innebär således att de är storfavorit till Champions League-platsen medan övriga resultat talar för United. Ja, lyckas United vinna så skaffar vi oss ett försprång som inte ska kunna tappas.

Tidigare möten

Den här säsongens hemmamatch mot Arsenal är förmodligen den bästa matchen som Uniteds damlag har spelat. Vi var då det klart laget (1,9-0,4 i xG) och vann fullt rättvist med 1-0, sedan Ella Toone gjort matchens enda mål.

Segerreceptet den gången var en hög och intensiv press.

Dessförinnan hade lagen mötts två gånger, med två uddamålssegrar för Arsenal som resultat. Första gången var United emellertid ett Championship och andra gången var det blott vår andra match i Women’s Super League. Så nu möts vi på mer lika villkor.

Poäng för United skulle innebära att laget för första gången tar poäng mot ett av de senaste årens tre topplag på bortaplan. Det skulle också en gång för alla fastställa att den engelska damfotbollen nu har fyra topplag.

Teve

Matchen visas på V Sport Extra och Viaplay, med sändningsstart klockan 19.25.