Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Granada i Europa Leagues kvartsfinal

Manchester United avancerade slog ut Milan i åttondelsfinal under gårdagskvällen nere i Italien. Under fredagseftermiddagen lottades kvartsfinalerna i turneringen och för Uniteds del väntar nu spanska Granada. 

Europa League var kanske från början något man tänkte att United skulle ta lättvindigt på men nu står man med bägge fötterna i kvartsfinal efter att ha slagit ut både Real Sociedad och Milan.

Vid lottningsbordet stod den före detta Arsenal-spelaren Gaël Clichy och nog får man ge fransmannen att han gav United en bra lott. Nästa motståndare för Ole Gunnar Solskjaers manskap blir nämligen Granada från Spanien.

Man ska givetvis aldrig döma lag genom att titta på det berömda pappret men nog kan vi tillstå att det bör finnas ganska bra möjligheter för United att avancera ytterligare ute i Europa i och med dagens lottning.

Värt att nämna är att United aldrig mött Granada tidigare.

Om Granada

Vad kan vi då säga om den spanska ligaåttan? Till att börja med är det en klubb som gör debut i turneringen den här säsongen. På vägen till kvartsfinal slog man senast ut Molde med totalt 3-2 men det som sticker ut mest är avancemanget mot självaste Napoli i sextondelsfinalrundan. Även där gick man vidare med sammanlagt 3-2.

Man leds av tränare Diego Martinez och har totalt 25 La liga-säsonger i klubbens historia.

Det kanske mest välklingande namnet för allmänheten i truppen är Roberto Soldado, som under en period representerade Tottenham. Där finns även brassen Kenedy, som har spelat i både Chelsea och Newcastle.

Det första kvartsfinalmötet spelas den 8 april, där Granada står som hemmalag och returen på Old Trafford går av stapeln den 15 april.

Vad gäller semifinalerna spelas dessa den 29 april och den 7 maj. Skulle United gå till denna omgång väntar vinnaren mellan Ajax och Roma, där i sådana fall United börjar på hemmaplan.

Finalen spelas den 26 maj på Gdansk Arena i Polen.

Lottningen i sin helhet

Granada CF – Manchester United
Arsenal – Slavia Prag
Ajax – Roma
Dinamo Zagreb – Villarreal