Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Milan – Manchester United 0-1

Det var kanske inte världens bästa fotbollsmatch vi fick se på San Siro, men ett mål gjordes och det var Paul Pogba som stod för det i sin comeback från skada. Ett mål som räckte för vidare avancemang och vi är ett steg närmare finalen.

Manchester United inledde matchen som man gjort så många gånger förr, intensivt pressande för att snabbt sätta dit första målet och sedan förlita sig på sin matchplan och nyttjande av ytorna som uppstår.

En matchplan som såg ut att gå vägen när Greenwood och Daniel James kom två mot en, men där James valde fel beslut som så många gånger förr. Milan åt sig mer in i matchen och sen blev det egentligen en ganska trist historia där Milan var det bättre laget under andra halvan av första halvlek.

Paul Pogba inbytt i andra halvlek satte dit bollen efter två/tre minuter på planen och det syntes hur Manchester United saknat hans kreativitet, där han blir bäst på planen tillsammans med Dean Henderson som fick sin revanch från förra mötet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 8

Fick revanch från matchen senast mot Milan då han stod för en tabbe som ledde till kvittering. Fick fortsatt förtroende trots att David De Gea var tillgänglig, gjorde en stabil insats och en riktigt bra räddning på Zlatans avslut med kvarten kvar av matchen.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Delaktig i en del före paus, men är inte riktigt så vass i anfallspelet som man kan önska. Blir ofta lite segdraget och obeslutsamt. Får ändå betyget för sitt defensiva arbete under andra halvlek.

Victor Lindelöf: 7,5

En stabil instats av Victor idag, genomgående stabil i sina beslut och när han fick stångas mot Zlatan på slutet så hanterade han även detta men betyg väl godkänt.

Harry Maguire: 7,5

Bäst i försvaret idag, ägde luftrummet som väntat och var lik Victor stabil i sitt defensiva arbete. Har växlat upp en nivå och blivit en ledare i försvaret.

Luke Shaw: 7

Fortsätter på samma spår som tidigare, sprintades ner längs med vänsterkanten, skapar offensiva hot och gör det allmänt oroligt för motståndarlaget. Luke Shaw är verkligen i toppform just nu. Gör ändå en del misstag i försvarsspelet under andra halvlek som gör att betyget dras ner aningen.

Fred: 6

Blir lite för passiv i duellerna idag, inte riktigt den hungern i mitten av första halvlek och framåt vilan, passiviteten bidrar till att Milan får mer övertag. Äter sig in i matchen under andra halvlek.

Scott McTominay: 6

Lite samma situation som Fred, kommer inte riktigt in i matchen under första halvlek. Känns lite smått vilsen. Blev bättre när Paul Pogba kom in på planen och tog ett starkt defensivt jobb i slutskedet av matchen.

Marcus Rashford: 4

Bidrog i princip med ingenting under första halvlek, osynlig under större delar av matchen. Ser ut att ha tappat formen utifrån vad man fått se de senaste matcherna. Blev utbytt i halvtid mot Pogba vilket var helt rätt beslut.

Bruno Fernandes: 5

Fick ett bra läge från 16 meter under första halvlek, missade målet. Såg sliten ut, slår bort mycket passningar, tar inte jobbet på samma sätt. Lyftes lite när Pogba kom in på planen, men fortsatt, nja.

Daniel James: 4

Förstörde ett perfekt läge med ett felbeslut om att gå själv i en 2 mot 1 där han hade Mason med sig. Bidrar givetvis med press och konstant spring, men tänker inte alltid klart i det taktiska

Mason Greenwood: 5

Fick inte uträttat så mycket men fick heller inga bollar att jobba med. Fick heller inte ut speciellt mycket av andra halvlek, nja.

Paul Pogba: 8,5

1 mål. Kommer in i början av andra halvlek istället för en osynlig Marcus Rashford, och är allt annat förutom osynlig. Sätter bollen i nät efter två/tre minuter på planen, kommer in och visar sin kreativitet och tar direkt kontroll över mittfältet.
Blir idag helt klart bäst i Manchester United.